Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Η παγκόσμια κατάρρευση

Μπροστά σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς μια ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη στο λειτουργικό της Microsoft έχει επηρεάσει την λειτουργία σε τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και συστήματα αεροδρομίων αλλά και Μέσα Ενημέρωσης.
Τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση της λεγόμενης «μπλε οθόνης του θανάτου», του μηνύματος σφάλματος που επιδεικνύεται στην οθόνη ενός υπολογιστή από τα Windows.
Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη αμερικανικών εταιρειών American, Delta, United και Allegiant, διότι δεν λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας. Ο σημαντικότερος σιδηροδρομικός φορέας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε από τεχνικό πρόβλημα του συστήματος πληροφορικής, κάτι το οποίο θα οδηγούσε πιθανόν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. «Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή εκτεταμένα προβλήματα του συστήματος πληροφορικής στο δίκτυό μας», ανακοίνωσαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι τέσσερις σιδηροδρομικές εταιρείες του ομίλου Govia Thameslink Railway.

Προβλήματα έχουν ανακοινώσει ακόμα τα αεροδρόμια στην Ιαπωνία, στην Τουρκία και στην Ισπανία. Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής.

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος. Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτόματα μηχανήματα καρτών επιβίβασης, ενώ οι οθόνες δείχνουν μήνυμα που αναφέρει ότι «ο σέρβερ είναι εκτός διαδικτύου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ στο Αμστερνταμ, από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, ανέφερε ότι έχει επίσης επηρεαστεί από την παγκόσμια τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία.

 

 Ασκήσεις δυστοπίας η παγκόσμια κατάρρευση σε αεροδρόμια, πτήσεις, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες

 

Διεθνές κραχ συστημάτων - Όταν ο Trump μίλησε για την CrowdStrike, η ύποπτη Ουκρανία - Tο παράξενο timing του black out.

 

Τι προκάλεσε το παγκόσμιο μπλακ άουτ σε πληροφοριακά συστήματα – Συνεχίζονται τα προβλήματα σε αεροπορικές, τράπεζες και ΜΜΕ.

 

Ποιος ευθύνεται για το παγκόσμιο ψηφιακό «μπάχαλο»; – Tι είναι το «αμαρτωλό» λογισμικό της Crowdstrike;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηλεκτρονική ξαφνικίτιδα

Πρόβα τζενεράλε για την ηλεκτρονική κατάρρευση της Δύσης.

Ρωσία-Κίνα: Οι δυο υπερδυνάμεις που έκαναν στροφή στο Linux
https://speedynews.gr/media/periptero/rosia-kina-oi-dyo-yperdynameis-poy-ekanan-strofi-sto-linux/

Έχω εμπιστοσύνη στον Βλαδίμηρο ο οποίος θα πράξει τα δέοντα και θα μας πετάξει εκτός πολέμου είτε μέσω μιας ηλεκτρονικής είτε μέσω μιας καιρικής-γεωλογικής ξαφνικίτιδας

Εξάλλου λίγο πριν την εμφάνιση της ηλεκτρονικής ξαφνικίτιδας στην Αυστραλία,ομιλούσα για επικείμενο χτύπημα μέσω των καιρικών κουμπιών

Υ.Γ.: There's a storm coming!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...