Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Επρεπε να ζει στην Σπάρτη την εποχή του...Καιάδα.

 

Χθες Πέμπτη 11/07 ο Μπάιντεν από το βήμα της Συνόδου ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν», καθώς υποδεχόταν επί σκηνής τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος. "Πάγωσε" το ακροατήριο με την προφητεία του Μπάιντεν! Σύσσωμοι, όμως, χειροκρότησαν!  Αυτός υπογράφει αποφάσεις ζωής ή θανάτου... εκατομμυρίων ανθρώπων; Αυτός κατέχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά;

Μόλις συνειδητοποίησε το λάθος του λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δικαιολογηθεί: «...θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

Παρά τις προσπάθειες Μπάιντεν και του επιτελείου του να πείσουν για την πνευματική του υγεία και την ικανότητά του να ηγηθεί του Δημοκρατικού κόμματος και της χώρας, οι πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ έχουν γίνει αφόρητες. Οι εμφανίσεις του νυν προέδρου, με τελευταία την χθεσινή, κατά την οποία αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ» και τον Ζελένσκι «Πούτιν» έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Παράλληλα, οι χορηγοί εγκαταλείπουν το στρατόπεδο των Δημοκρατικών με γεωμετρική πρόοδο.

Ενδεικτικό του έντονου παρασκηνίου είναι, σύμφωνα με το Politico, το πολύκροτο άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ, που δημοσιεύθηκε στους New York Times και με το οποίο ζήτησε την απομάκρυνση του Μπάιντεν, εκτιμάται πως έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον Μπάιντεν από οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση εναντίον του μέχρι τούδε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ τα λεφτά και τα όπλα που δίνει η USA είναι πολλά μέχρι και ο ηθοποιός-γελωτοποιός Ζελένσκι γελάει αμήχανα όταν ο γεροξεκούτης Πρόεδρος των USA τον αποκαλεί Πούτιν. Είναι φυσιολογικό άλλωστε για έναν πρόεδρο μια ανύπαρκτης πλέον χώρας που λέγεται Ουκρανία, να θέλει να λογίζεται υπαρκτός όπως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μόνο που αυτό για τον Ζελενσκι είναι ονείρωξη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...