Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Όταν οι τοκογλύφοι επισκέπτονται την… δικαιοσύνη για… ενημέρωση… άστα..να…,


Tο Πρωτοδικείο και το υπουργείο επισκέφθηκε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να ενημερωθεί για το ελληνικό σύστημα απονομής Δικαιοσύνης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και, ειδικότερα, για την ταχύτητα απονομής της και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια. Τα μέλη της συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, κ. Νικόπουλο (παρουσία συμβούλων του υπουργείου Δικαιοσύνης), προκειμένου να ενημερωθούν -επισήμως- και για το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής υποβολής δικογραφιών, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να εφαρμόζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησαν στατιστικά στοιχεία για τους ρυθμούς απονομής Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και να δουν τις εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων.

Για «ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, τονίζωντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το λόγο και την ιδιότητα «υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για...
τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθιστώντας μάλιστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης δικαστές απολογούμενους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί εν γένει στον κλάδο μας, προβαίνοντας σε χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, ενέργειες, οι οποίες ουδόλως αρμόζουν σε μια ομάδα ανθρώπων «έξωθεν» προερχόμενη, δίχως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...