Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Χίτλερ να μην το καυχηθείς που πάτησες την Κρήτη; Τρίχες…. γιατί …την ξαναπάτησε.



Απόβαση αξιωματικού της γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου! Για πρώτη φορά στα χρονικά αλλοδαπός ένστολος τοποθετείται στο «Νίκος Καζαντζάκης» με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας!

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «σύνδεσμο» μεταξύ των αστυνομικών των δύο χωρών. Αστυνομικοί όμως που μίλησαν στην «Π» εξέφρασαν την άποψη ότι ο Γερμανός συνάδελφός τους που θα τοποθετηθεί σε ένα ευαίσθητο τομέα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του...

Η πρωτοφανής για τα τοπικά χρονικά «απόβαση» της... γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επιβεβαιώνεται από «πήγες» του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, από όπου και εστάλη η σχετική διαταγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για την άφιξη του Γερμανού αστυνομικού. Mάλιστα ο ένστολος Γερμανός βαφτίζεται ως «σύνδεσμος» από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές.
Η απόφαση για την τοποθέτηση του ελήφθη πριν από αρκετές ημέρες και προσπάθησε να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, λόγω της εθνικότητας του αξιωματικού και των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.
Η παρουσία του και ο ρόλος που θα έχει σε ελληνικό έδαφος δημιουργεί όμως πολλά ερωτήματα σε αστυνομικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, παρά τις διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Σώματος ότι πρόκειται για «σύνδεσμο» χωρίς ουσιαστικά αστυνομικές αρμοδιότητες.

Αστυνομικοί που μίλησαν στην εφημ. "Πατρίς" της Κρήτης εξέφρασαν το φόβο τους ότι ο Γερμανός συνάδελφός τους δεν θα είναι ένα τυχαίο πρόσωπο σε έναν τυχαίο χώρο, όπως αυτός του αεροδρομίου, που αποτελείται από ευαίσθητους τομείς. Θεωρούν ότι θα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και θα είναι επί της ουσίας το «αυτί και το μάτι» για τα συμφέροντα της χώρας του σε ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό του Ηρακλείου, που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. «Με την ίδια λογική, αφού πρόκειται για σύνδεσμο που θα βοηθήσει το έργο των αστυνομικών του Ηρακλείου, θα πρέπει να υπάρχει και σύνδεσμος από την Ρωσία, από την Ολλανδία, τη Βρετανία κοκ» σχολίασε με νόημα αξιωματικός, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομική εργασία στον αερολιμένα γινόταν χωρίς την παρουσία συνδέσμου, καθώς το ρόλο αυτό τον έχουν τα προξενεία των χωρών στο Ηράκλειο και οι πρεσβείες στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...