Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΜΠΛΟΚΗ! Η Τρόικα Προέβαλε Κάθε Μισή Ώρα Νέες Απαιτήσεις!!!



Ολοκληρώθηκε στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με τους δανειστές της.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που εκδόθηκε στις πρωινές ώρες της Κυριακής, στη διάρκεια της συνεδρίας οι πολιτικοί αρχηγοί έτυχαν και ενημέρωσης από την αντιπροσωπεία της Τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί στις 7.15 το πρωί με ειδική πτήση για τις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Όμως το ΔΝΤ έχει μπλοκάρει τις συνομιλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ απαιτεί η Τράπεζα Κύπρου να απορροφήσει την καλή τράπεζα της Λαϊκής και να καλύψει το χρέος 9 δις ευρώ της Λαϊκής στο ELA. Η Τρόικα αποχώρησε από το Προεδρικό. Το αγκάθι αυτό αναμένεται να τεθεί στο αυριανό Eurogroup.
Δεν είμαστε σε αχτίνα συμφωνίας με την τρόικα, δήλωσε πριν από λίγο στο ΚΥΠΕ ανώτερο στέλεχος της κυπριακής πλευράς, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο ίδιος αξιωματούχος, απέδωσε την υπάρχουσα κατάσταση αποκλειστικά στην άκαμπτη στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, η οποία όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, «κάθε μισή ώρα προβάλλει και νέες απαιτήσεις».
Επισημαίνεται ότι, πριν λίγες ώρες το Reuters έκανε λόγο για τελική συμφωνία οπως μπορείτε να δείτε εδω

Κύπρος: Δεν απαιτείται ψηφοφορία επικύρωσης από την Βουλή για την συμφωνία τρόικα – κυβέρνησης . Σε όλες τις Τράπεζες «κούρεμα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...