Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Όταν οι αναλύσεις είναι εικονικές ,τις εξηγούν όπως θέλουν



Στο ρεπορτάζ για την Κύπρο της έντυπης έκδοσης του Economist φιλοξενείται το πινακάκι που βλέπετε το οποίο συνοψίζει ικανοποιητικό την ιδιαιτερότητα του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες όχι μόνο δεν μειώθηκαν όπως στην Ελλάδα αλλά παράλληλα αυξήθηκαν σημαντικά κι έφτασαν να ξεπερνούν ακόμα και σε απόλυτο αριθμό τα αντίστοιχα μεγέθη πολύ μεγαλύτερων χωρών.

Οι κύριοι του Economist αγνοούν εσκεμμένα ότι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένας πρωτοφανής οικοδομικός οργασμός λόγω της μεγάλης ζήτησης από ξένους και ντόπιους οικιών γραφείων κ.α. Όλοι λοιπόν είχαν γίνει εργολάβοι. Όποιος είχε ένα χωράφι έπαιρνε δάνειο, και έχτιζε σπίτια προς πώληση η και προς δική του χρήση. Όλα τα δάνεια όταν εγκρίνοντας γινόταν η κατάθεση των χρημάτων σε λογαριασμό στην τράπεζα, και από εκεί ανάλογα την πορεία των εργασιών τραβούσαν χρήματα. Για αυτό τον λόγο φαίνεται μεγάλη αύξηση των καταθέσεων. Ενα μεγάλο μέρος ηταν… δανεικά χρήματα.

Το μεγάλο δράμα τώρα είναι, ότι πολλοί Κύπριοι που πήραν δάνειο και δεν πρόλαβαν να απορροφήσουν τα λεφτά τα όποια φαίνονται ως κατάθεση, έρχεται το κούρεμα, και τους κουρεύουν τα… δανεικά.  




Αφήστε λοιπόν τα..καζίνο και λοιπές μαλακιούλες, κύριοι πεοθυλάστες Γάλλοι.

Έδωσαν σε πολύ  κοσμάκη ..δάνεια, και τώρα θέλετε να τους ..φορολογείσετε εκτάκτως τα… δάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...