Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πρόοδος …Ο …θεός απόκτησε …ντουέτο αντ΄αυτού. Σε λίγο θα …φτιάξει και …τρίο.



Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με τον ..επίτιμο οπως ειναι και ο.....Μητσοτάκης ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.
Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την ιστορική σημασία της συνάντησης. Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο εικόνες από το θερμό εναγκαλισμό του πρώην και του νυν προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον Γιόζεφ Ράτσιγκερ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.
Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.
Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντίφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, τέλος, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...