Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αύριο το απόγευμα η συνεδρίαση του Eurogroup



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Και ενώ το Eurogroup όδευε προς αναβολή για τη Δευτέρα, οι νεότερες εξελίξεις αναφέρουν πως η συνεδρία του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αύριο αύριο Κυριακή στις 6, ώρα Βρυξελλών. Μάλιστα, πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Γερούν Ντέισελμπλουμ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ότι η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Αυτό που αναμένεται σήμερα, είναι να κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την ΤΡΟΙΚΑ, για την Τράπεζα Κύπρου. Το επικρατέστερο σενάριο είναι κούρεμα 25% στις καταθέσεις πάνω τον 100 χιλιάδων για τους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου. Φαίνεται να απομακρύνεται εντελώς το σενάριο που έθεσε το ΔΝΤ για αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου, με τον τρόπο που έγινε και στη Λαϊκή Τράπεζα.
Η Βουλή έχει ενημερωθεί πως δεν θα χρειασθεί η συνδρομή της σήμερα. Μέσα από την διαπραγμάτευση, φαίνεται πως βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων ανατροπών.
Η Τρόικα φέρεται να αποδέχεται την πρόταση της κυπριακής πλευράς για κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου στο ποσό του 25% σε καταθέσεις άνω των 100.000. Το κρίσιμο σημείο που απομένει είναι το αν θα εξαιρεθούν ή όχι τα Ταμεία Πρόνοιας. Η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της εξαίρεσης των Ταμείων Πρόνοιας, αλλά η Τρόικα το αποδέχεται μόνο αν υπάρξει βαθύτερο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πώ πώ πώ ......!!!!!!!!!!
θά σεισθεί ή υδρόγειος ...........
Οί σοφοί... τής ΣΙΩΝ θά συνεδριάσουν .....!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...