Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ξέρεται τι μεταφέρουν οι ..νταλίκες νυχτιάτικα ; χρήμα με ουρά στην Κύπρο




Αστυνομική επιχείρηση με στόχο την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών έγινε σήμερα το βραδάκι . Φορτίο γεμάτο δισεκατομμύρια Ευρώ αφίχθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από την Μπολόνια της Ιταλίας με σκοπό να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία των κυπριακών τραπεζικών και συνεργατικών ιδρυμάτων την αυριανή αλλά και τις επόμενες ημέρες. Μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα χρήματα κατέληξαν ήδη στις θυρίδες της Κεντρικής Τράπεζας. Αναλυτικά:
Στις 4 σήμερα το απόγευμα αφίχθη αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 737, πραγματικό «φρούριο», συμφερόντων Δανίας από την Μπολόνια που μετέφερε τα χρήματα. Το ποσό παρέμεινε αδιευκρίνιστο, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 - 10 δις ευρώ. Άκρως επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η πτήση είχε διακριτικά της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας ενώ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονταν δυο τουλάχιστον εκπρόσωποι γερμανικής τράπεζας που παρέλαβαν το φορτίο και οι οποίοι αναχώρησαν από την Κύπρο στις 7 το απόγευμα. Κατόπιν τούτου, τα χρήματα φορτώθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία.
Σημειώνεται ότι για την πλήρη ασφάλεια του φορτίου, επιστρατεύτηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και ελικόπτερο το οποίο επέβλεπε και από αέρος την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι στην είσοδο της Λευκωσίας και σε συγκεκριμένα σημεία υψίστης επικινδυνότητας τροχονόμοι έστησαν «μπλόκα» με σκοπό τον έλεγχο της Τροχαίας ώστε τα χρήματα να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό χωρίς κανένα απρόοπτο.


Ελικόπτερα της αστυνομίας, ένοπλοι άντρες των ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα δημιούργησαν μία πομπή 200 μέτρων από την Λάρνακα μέχρι τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου γνωστοποίησε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί της Πέμπτης και για το κοινό από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...