Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες



Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».
Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό». Όπως μεταδίδει επίσης ο ASTRA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει.

Μπορεί να λένε αυτά οι Κύπριοι βουλευτές αλλά το αλληλοεξαρτώμενο σύστημα συνεχίζει το θεάρεστο έργο του . Έτσι ο …κατηγορούμενος  Σαλλας  πήρε και επισήμως  τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με… ξένα λεφτά, και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Όταν θα σκάσει το κανονίδι του, θα γίνει της ..Κορέας ,αλλά θα είναι αργά.
Η σχετική συμφωνία υπεγράφη νωρίς το μεσημέρι, και προβλέπει την απόκτηση του εν Ελλάδι δικτύου των τριών Κυπριακών Τραπεζών έναντι ποσού 524 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα που έχουν στην Ελλάδα οι τράπεζες Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική. Aναλυτικά η ανακοίνωση της Τραπέζης Πειραιώς έχει ως εξής: «Συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου,  της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), υπέγραψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 524 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου, και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά. Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η ίδια για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
«Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς. Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...