Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Λαμπρινός κρύβει στα χαρτιά του «φλος ρουαγιάλ» η μπλοφάρει ;



O Αυγενάκης είναι από τη μια και οι υπόλοιποι από την άλλη. Όμως η Νέα δημοκρατία δεν αντέχει τριχοτόμηση στο Ηράκλειο διότι θα είναι ο τάφος της. Δεν αντέχει να πάνε κάποιοι με τον Λαμπρινό ,κάποιοι με τον πιθανό υποψήφιο Κουράκη, και κάποιοι με τον εκλεκτό του Αυγενάκη. Εάν θελήσει να χρησημοποιήσει το κόμμα για να εδραιώσει την θέση του Αρχηγού στο Ηράκλειο, θα τιμωρηθεί άγρια στις βουλευτικές εκλογές. Δεν μπορεί να τα βάλει με το κατεστημένο Κεφαλογιαννεϊκο που παραμένει «βουβό», αλλά ούτε και να δημιουργήσει εδώ και τώρα, «τυφλά τσιράκια» του. Εάν ο Κούλης με παρέμβαση του δεν κρατήσει τις ισορροπίες δίνοντας βήμα , θέση και λόγο στο Κεφαλογιαννέϊκο, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Όσο για ΝΟΔΕ και λοιπές επιτροπές αξιολόγησης ; Έχουν την ίδια αξία όσο και οι εκλογές που έκαναν. Οι υποψήφιοι ήταν όσοι και οι εκλεγμένοι. Δηλαδή.. όλοι εκλεγήκαμε.

Σε βαρύ κλίμα λοιπόν συνεδριάζει αύριο η επιτροπή εκλογικής ετοιμότητας της ΝΔ, από κοινού με στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος από το χειρισμό της δήθεν αξιολόγησης της νυν δημοτικής αρχής του Ηρακλείου. 
Ανάμεσα στους « βαρόνους» του κόμματος εμφανίζονται αρκετοί που δείχνουν εξαπατημένοι από τον τρόπο που η ελεγχόμενη πλήρως από τον Αυγενάκη ΝΟΔΕ χειρίστηκε την όλη υπόθεση και ετοιμάζονται να ζητήσουν το λόγο, γιατί το κόμμα, τους χρησιμοποίησε με αυτόν τον άκομψο τρόπο, δίνοντας τους βορά στη βάση της ΝΔ
«Εμείς μπήκαμε σε αυτή την επιτροπή - εξομολογείται- ένας από τους δυσαρεστημένους “σοφούς” του κόμματος - για να ενώσουμε κι όχι για να διχάσουμε. Σε μια περίοδο που η ΝΔ εμφανίζεται προ των πυλών της εξουσίας, εκεί που κάποτε στο Ηράκλειο μας αντιμετώπιζαν σαν τους... λεπρούς και δεν μας ήθελαν δίπλα τους, σήμερα όλοι σφάζονται στην ποδιά μας, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη στήριξη μας. Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την περίσταση και να δούμε πώς θα βγούμε πιο ενισχυμένοι ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο και να διχάσουμε και τα στελέχη μας!»

Κάποιοι σκέφτονται ακόμη και να τα «βροντήξουν» από την επιτροπή, αφού νιώθουν πως όχι τόσο επί της ουσίας (όσο επί της διαδικασίας έχουν "αδειαστεί "κι έχουν χρησιμοποιηθεί.
Μετά την δήθεν αξιολόγηση Λαμπρινού και την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, μπορούμε πια να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά:
Υπάρχει αλήθεια κανένας νοήμων πολίτης του Ηρακλείου που να πιστεύει πως υπήρξαν όργανα στην τοπική ΝΔ τα οποία εξέτασαν ενδελεχώς το έργο της δημοτικής αρχής και έκοψαν τον Λαμπρινό ως ακατάλληλο;
Aπλώς επικύρωσαν το πολιτικό διαζύγιο του Αυγενακη με τον Λαμπρινό.
Όλοι όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ, ήξεραν πως ο γραμματέας του κόμματος είχε πάρει τις αποφάσεις του, έψαχνε μόνο τον τρόπο και κυρίως εκείνη την υποψηφιότητα που θα... «τέλειωνε» την παρούσα δημοτική αρχή, στέλνοντας στα αζήτητα τους γαλάζιους δημοτικούς παράγοντες που ανάμεσα τους υπάρχουν παιδιά του μισητού Κεφαλογιάννη  και που δεν του χρωστάνε, και δεν το κρύβουν κιόλας!
Ο Αυγενάκης νομίζει ότι είναι πανίσχυρος σε τοπικό επίπεδο, έχοντας στις μακρινές Βρυξέλλες τον μισητό Μανόλη Κεφαλογιάννη και τον Γρηγόρη Πασπάτη, ως αντιρρησία συνείδησης... πριζωμένο, ξέροντας πως και απλώς το στόμα του να ανοίξει, όχι να μιλήσει δηλαδή, μπορεί να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.
Άδικο για τον Λαμπρινό και τους δεξιούς συνεργάτες του; Δεν υπάρχουν αυτά στην πολιτική. Στη Λότζια όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, σε ότι αφορά την κομματική αξιολόγηση! Εάν ήταν πολιτικοί... μάγκες, και αφού ήξεραν που πάει το πράγμα, θα έλεγαν το αυτονόητο .
«Δεν αξιολογούμαστε από κανένα δοτό όργανο». Αντ´αυτού είδαν φως και μπήκαν, την... ήπιαν όπως λέμε λαϊκά και τώρα κλαίνε σαν απατημένες σύζυγοι- εμ' όταν μπαίνεις στα ( στημένα ) όργανα στημένα θα «αξιολογηθείς».
Όμως επειδή είναι παλιά γάτα ο νυν δήμαρχος τους ετοιμάζει…κηδεία . Οι πληροφορίες λένε ότι  το χοντρό χρήμα που έχει μαζέψει από τα πρόστιμα ως καλός δήμαρχος θα το χρησιμοποιήσει προεκλογικά για να ενισχύσει με ένα εφ΄απαξ  επίδομα τους δεινοπαθούντες πολύτεκνους της πόλης που είναι ταυτόχρονα και πολλά κουκιά. Πάνω από πεντέμιση χιλιάδες. Αυτό το μάθαμε από έναν «Απάτσι» που έχει διασυνδέσεις και στους δυο χώρους, και που ανήκει σε… «όλους». Η «μυστική» σύσκεψη έγινε σε σπίτι στελέχους που συμμετέχει στο κόλπο- απόφαση.
Δεν βλέπουμε λοιπόν ποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις και την στιγμή που χρειάζονται πάνω από 500.000 ευρώ, για να είσαι αξιοπρεπώς υποψήφιος δήμαρχος  
Ο Αυγενάκης λοιπόν δεν θέλει τον «προεκλογικό κουβαρντά» Λαμπρινό και θα στηρίξει οποιονδήποτε άλλον, για να τελειώσει και με τους ανθρώπους του Κεφαλογιάννη στο δήμο. Όμως το ρίσκο και το διακύβευμα είναι μεγάλο !
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως σε μια μάχη «ο Αυγενάκης από τη μια και οι υπόλοιποι από την άλλη» συσπειρώνει πολλές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, ακόμα και μέσα στο κόμμα του.
Δεν χρειάζεται να πούμε τι ηλεκτρισμό προκαλεί στους άλλους χώρους το όνομα και μόνο του γραμματέα: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλες πολιτικές ομάδες έχουν πολλές διάφορές αλλά τους ενώνει κάτι στο Ηράκλειο: η θέληση να βρεθούν απέναντι και να νικήσουν τον Αυγενάκη και τον όποιον εκλεκτό του. Άλλωστε χαριτολογώντας λένε κάποιοι τελευταία πως οι εκλογές στο Ηράκλειο είναι μια μάχη που τη δίνουν τρεις, τέσσερις ακόμα και πέντε κι αυτός που χάνει είναι ο Αυγενάκης. Το σίγουρο πάντως είναι πως με τα όσα γίνονται στο Ηράκλειο το τελευταίο διάστημα η μάχη σε δήμο θα είναι... Λευτέρης εναντίον όλων!
Ποιος θα νικήσει στις 19 ή στις 26 Μαΐου... μικρή σημασία έχει γιατί λένε κάποιοι πως ο λογαριασμός και το μαύρισμα των σαλταδόρων  θα έλθει κυρίως για τους πρωταγωνιστές στις βουλευτικές εκλογές...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι διαδόσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...