Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ψάχνουν τρόπο να κρύψουν ότι τελείωσε το χαρτονόμισμα.



Όταν συνεχώς φεύγει χρήμα έξω και δεν μπαίνει παρά ελάχιστο, λογικό είναι ότι κάποια στιγμή το ταμείο θα αδειάσει. Οι ξεφτίλες ψάχνονται να βρουν τρόπους για να το κρύψουν, και ένας είναι το στυλ… μου έδωσες, σου έδωσα  του έδωσε. Όλα στο μιλιτό, μια αχρήματη κοινωνία,  και οι τραπεζίτες να τρίβουν τα χέρια τους . Καταλήξαμε  να είμαστε μια κοινωνία πολιτών που οι τάξεις της είναι φοροδότες, φοροδέκτες, και φοροφάγοι. Τίποτε άλλο.     
Μεγάλες ανατροπές στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με μετρητά, σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Η μεγαλύτερη όλων θα είναι ασφαλώς η μείωση του ποσού πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η χρήση κάρτας.
Σήμερα για αγορές πάνω από 500 ευρώ πρέπει να γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Αυτό το όριο αναμένεται να μειωθεί σημαντικά με τα σενάρια να είναι πολλά. Το επικρατέστερο είναι η μείωση να φτάσει στα 300 ευρώ ή στα 200 ευρώ. Δεν φαίνεται να προκρίνεται η μείωση κατά 10 φορές, δηλαδή όλες οι συναλλαγές πάνω από 50 ευρώ να γίνονται ηλεκτρονικά. Το παραμύθι της κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τα αδήλωτα εισοδήματα, ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες. Παράλληλα επιδιώκει να ελέγχει περισσότερο τις συναλλαγές, μετά και την άρση των capital controls. Εκτιμούν έτσι ότι θα αναγκαστούν οι συναλλασσόμενοι να δηλώσουν περισσότερα εισοδήματα, επομένως περισσότερα έσοδα για το κράτος.
Γίνεται ξεκάθαρα μια προσπάθεια να «καταργηθούν» τα μετρητά από τις συναλλαγές κι όλα να δηλώνονται μέσω των καρτών που θα χρησιμοποιούνται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευη ή το Σαββατο πηγε η αδερφη μου να σηκωσει λεφτα και δικα της και δικα μου απο το POS και πηρε τα @@ της μαζι με αλλους που ειχαν παει για τον ιδιο λογο. Πηγε σε αλλη τραπεζα διαφορετικη, την ιδια σχεδον ωρα και ξανα πηρε τα @@ της απο το POS, ηταν και αλλοι που βλαστημουσαν για τον ιδιο λογο.
Καταλαβες που οδηγουμαστε..... Σου κλεινω το "διακοπτη" και σε τελειωνω οποιαδηποτε ωρα εγω θελησω!

Ixnos είπε...

Εγω καταλαβα και το γνωρίζω απο πρώτο χέρι. Αλλοι δεν το ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφερομαι σε εσενα, τα εχουμε ξαναπει. "Τα λεω στη νυφη για να τα ακουει η πεθερα"
Ολο και καποιος θα διαβασει που δεν εχει εμβαθυνει το σκεπτικο του, τουλαχιστον να αφυπνιστει να αρχισει να αντιλαμβανεται καταστασεις που του ηταν απαρατηρητες. Κυριως για τα νεα παιδια που ειναι στο ξεκινημα της ζωης τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΤΑΛΜΟΥΔΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΩΝΤΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΠΟΥΤΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΩΛΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΙΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ...
ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...