Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ψάχνει στα σκουπίδια της ανακύκλωσης για... Πρόεδρο.


Χθες το βράδυ η ορεινή κωμόπολη του γραφικού Μετσόβου κατέγραψε θερμοκρασίες έως και μείον 2 βαθμούς Κελσίου αλλά ο ψυχρός και συνάμα πεντακάθαρος αέρας που φυσάει στο υψόμετρο των 1.150 μέτρων, όπου έχει καταλύσει ο Μητσοτάκης και θα παραμείνει εκεί μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται να τον αναζωογονήσει και να τον βοηθήσει προκειμένου να λάβει την ορθότερη απόφαση ως προς την επιλογή νέου Άνευ σημασίας Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει αρκετά ονόματα και αντί να υπάρξει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα, ήδη προστίθενται και νέα.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προστεθεί το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν κ. Σταύρου Δήμα.
 Μέχρι στιγμής στη λίστα των πιθανών διαδόχων του κ. Προκόπη Παυλόπουλου (στην περίπτωση που δεν προταθεί φυσικά η επανεκλογή του όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ) φιγουράρουν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώην υπουργός και Ελληνίδα Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Διαμαντοπούλου, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο μέχρι πρότινος Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, και πολλοί άλλοι.
Η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος πάντως θα γίνει από τον Κούλη μετά την επιστροφή του από τον Λευκό Οίκο όπου θα συναντήσει στις 7 Ιανουαρίου τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...