Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το λάδι ήταν λίγο.


Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά το γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ως προς τη λαθρεμπορία χρυσού.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ'αριθ. 4735/2019 βούλευμα του διέταξε σήμερα, Τρίτη, περαιτέρω κύρια ανάκριση για το σκέλος της λαθρεμπορίας.
Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρου ο οποίος είχε την άποψη πως πρέπει να απαλλαγούν ο ενεχυροδανειστής και οι 62 συγκατηγορούμενοι του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση από τον Ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών διατάσσει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» αλλά και να εντοπιστεί ποιοι είναι οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δρούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις με κύκλο εργασιών καθημερινά πάνω από 400.000 ευρώ. Ο Ριχάρδος φέρεται να χρησιμοποιούσε τα 88 καταστήματα του. Στα δύο χυτήρια των οργανώσεων στη Στουρνάρη και την Πραξιτέλους έλιωναν δεκάδες κιλά χρυσού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...