Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Από αύριο θα ντύνετε σπίτι του.


Στην αντικατάσταση του διοικητή του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και σημειώθηκε πολύωρος εγκλωβισμός οδηγών ΙΧ, λεωφορείων και φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Παράλληλα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για εξηγήσεις κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού, της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, «με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την "ακώλυτη λειτουργία του έργου".»


Υπενθυμίζεται ότι χθες για σχεδόν πέντε ώρες, ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας παρέλυσε καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, αν και η Τροχαία από νωρίς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση κίνησης μεγάλων φορτηγών και των λεωφορείων. Ωστόσο, πολλοί οδηγοί φορτηγών αγνόησαν τις εντολές της Τροχαίας και την έντονη χιονόπτωση και βγήκαν στην Εθνική, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να δημιουργηθούν προβλήματα και να είναι δύσκολη ακόμα και η διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν νταλίκες να χάσουν τον έλεγχο, να διπλώσουν και να κλείσουν τον δρόμο, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο.

Εν τω μεταξύ, από χθες οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. 

Από την πλευρά της, η Τροχαία θεωρεί υπεύθυνη τη Νέα Οδό, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν καθαρίστηκε επαρκώς το οδόστρωμα και δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος από το χιόνι.

Η Περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της υποστηρίζει πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και γκρέιντερ, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό.

Η Νέα Οδός ρίχνει την ευθύνη στους μετεωρολόγους, ότι δεν είχαν ενημερώσει για την τόσο μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων, αλλά και στους οδηγούς, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν είχαν αλυσίδες, αλλά και ότι χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ. Έτσι δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά οχήματα και τα φορτηγά με το αλάτι. 

 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr και δείχνει ένα εκχιονιστικό μηχάνημα της «Νέας οδού»που «κόλλησε» επειδή δεν είχε αντιολισθητικές αλυσίδες.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ

Ataktos είπε...

Ρε παιδια,

Γραφετε ωραια αρθρα και εν πολλοις σωστα, αλλα αμαν πια γιατι επειμενετε να γραφετε το τριτο προσωπο των ρηματων με ε αντι μετο σωστο αι η μας δουλευετε ψιλο γαζι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...