Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Πηδάτε γιατί χανόμαστε.


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον είχαν έναν εποικοδομητικό γύρο συνομιλιών με τις τουρκικές αρχές σήμερα στην Άγκυρα, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Επιτρόπων, “η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε χειροπιαστά ότι η ΕΕ είναι δεσμευμένη στη συνέχιση της εμπλοκής της και της συνεργασίας της με την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, βασικό στρατηγικό εταίρο και γείτονα”. Ο αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιόχανσον επανέλαβαν τη σταθερή δέσμευσή τους να παράσχουν την στήριξη που ήδη έχει συμφωνηθεί βάσει του Μηχανισμού για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία. Αναγνώρισαν επίσης ότι οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εκπληρώνονται με την υποστήριξη της ΕΕ.

Προ ολίγων ημερών, η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου είχε δώσει στοιχεία για την λαθρομετανάστευση τον Νοέμβριο, στα τρία νησιά της δικαιοδοσίας της (Λέσβο, Χίο και Σάμο). Ωστόσο, δεν υπήρχε συνολική εικόνα…
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, τον Νοέμβριο με 271 βάρκες αποβιβάστηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου –βορείου και νοτίου- και την Αλεξανδρούπολη συνολικά 9.660 «προσφυγάκια». Ήτοι, ο ημερήσιος μέσος όρος ήταν 322 «προσφυγάκια», κι αυτό σ’ έναν χειμωνιάτικο μήνα!
Βέβαια, και πάλι δεν υπάρχει συνολική εικόνα, καθώς τα «προσφυγάκια» που εισβάλλουν καθ’ ομάδες από τον τρύπιο κι αφύλακτο φράχτη του Έβρου δεν καταγράφονται και κατευθύνονται απευθείας στην Θεσσαλονίκη. Βάλτε άλλους τόσους (περίπου 10.000 το μήνα), για να είστε μέσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...