Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Για αυτό το έγκλημα όλοι οι υπαίτιοι ....επιβραβεύτηκαν.



Τις πιο δυνατές εικόνες μιας δεκαετίας που τελειώνει επιλέγει ο Economist, παρουσιάζοντας μια σειρά φωτογραφιών στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram. Η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και τη συγκλονιστική εικόνα του Έλληνα συνταξιούχου που περίμενε ώρες στις ουρές των ΑΤΜ, το καλοκαίρι του 2015. Κατάκοπος και με δάκρυα στα μάτια, έχει πέσει στο πεζοδρόμιο. Δίπλα του, το βιβλιάριο καταθέσεων και η αστυνομική ταυτότητα.


Τις ημέρες εκείνες, 28,29 και 30 Ιουνίου ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά τι σημαίνει capital controls και πόσο ευτελισμό μπορεί να κρύβει η παραμονή επί ώρες στην ουρά ενός ATM για να πάρει κάποιος 60 ευρώ. Και μάλιστα με το φόβο μήπως αυτά τα χρήματα δεν τα βρει ποτέ…

Ήταν τότε που έγινε… πραγματικότητα αυτό που περιχαρής είχε πει ο Νίκος Παππάς «είναι μια καλή νύχτα», όταν ανακοινωνόταν το δημοψήφισμα.


 
Λίγα 24ωρα πριν ο Τσίπρας έκανε διάγγελμα περιγράφοντας την κατάληξη της δικής του αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και οδηγώντας την Ελλάδα σε ένα δημοψήφισμα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οδήγησε στο «όχι» που έγινε «ναι», στην υπογραφή του χειρότερου μνημονίου, και σε χαμένα χρόνια.
Πολλές… καλές νύχτες και μέρες πέρασαν μέχρι να χωνέψει ο κόσμος τους τραπεζικούς περιορισμούς και να μάθει καλά αυτό που ο λαϊκός μύθος (ή μήπως πραγματικότητα) λέει για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρωταγωνιστή της τραγωδίας. Ότι δηλαδή πήγε στο σπίτι του και είπε στη σύζυγό του «Δανάη, απόψε έκλεισα τις τράπεζες».

Ο τότε υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει δύο χρόνια μετά ... «Υπέγραψα το ‘πιστοποιητικό θανάτου’ αλλά δεν έκανα τη δολοφονία»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...