Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Κούλη προσπάθησε να τον μιμηθείς, έστω και λίγο.
Με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να κλιμακώνεται συνεχώς, η Άγκυρα κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει τους τόνους ακόμα περισσότερο! Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε δηλώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας, μιλώντας στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη.
“Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι”, είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητες της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως “εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία”.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. “Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι”, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...