Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ερντογάν θέλει να ελέγχει τις...τρύπες του.


Η "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο ως βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στα κατεχόμενα αναφέρεται πως υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο λήφθηκε αυτή η απόφαση "για προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων" του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, με απαίτηση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί. Συμπληρώνεται ότι δημιουργία της η εν λόγω βάσης έγινε σύμφωνα πάντα με την Kibris, στην βάση του «κατεπείγοντος». Την είδηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαίωσε και ο λεγόμενος Πρωθυπουργός των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι πρόκειται για «εθνικό ζήτημα» και οι εργασίες στο κατεχόμενο αεροδρόμιο θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα.
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται και στην συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.  Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συμφωνία της Δημοκρατίας περιλαμβάνει απόκτηση τεσσάρων drone αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Εθνικής Φρουράς. Σκοπός τους είναι η παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ.
Η εσπευσμένη μεταφορά των μη επανδρωμένων στα Κατεχόμενα αποτελεί μέρος του ευρύτερου τουρκικού σχεδίου για περικύκλωση της Ελλάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...