Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Πάει το έργο τέχνης. ...Φαγώθηκε.


Μια μπανάνα αποτελεί ένα πανάκριβο έργο τέχνης ακόμα και αν πολλοί δεν αντιλαμβάνονται το καλλιτεχνικό του... εκτόπισμα.
Το πρόσφατο έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν είναι μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία.
Το έργο του Ιταλού Μαουρίτσιο Κατελάν, έγινε πρώτο θέμα πριν από λίγες ημέρες, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην γκαλερί Perrotin στο Μαϊάμι .
Μάλιστα, ο καλλιτέχνης έφτιαξε τρία αντίγραφα του έργου, τα οποία και πουλήθηκαν έναντι 120.000 και 150.000 δολαρίων.
 Όμως, χθες Σάββατο, ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, την ώρα που βρισκόταν στην γκαλερί, έκανε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και την καταβρόχθισε, ποστάροντας το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram ,με τίτλο «Πεινασμένος καλλιτέχνης». Όπως έγραψε στο βίντεο που ανάρτησε: «Η δική μου καλλιτεχνική performance. Μου αρέσει το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν και λατρεύω αυτό το installation. Είναι πολύ νόστιμο».
 Παρά την αρχική οργή ενός μέλους του προσωπικού, η μπανάνα αντικαταστάθηκε γρήγορα και δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον του Ντατούνα.
Πάντως, προκειμένου να μην επαναληφθεί το γεγονός, οι υπεύθυνοι της γκαλερί κάλεσαν αστυνομικούς για να προσέχουν την μπανάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...