Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Δείτε μετά το 12.30 τι λέει για τον Κούλη και τον κάθε ...Κούλη.

 

Τα είπε όλα με μια λέξη σε μία συνέντευξη που παραχώρησε ο  Πάνος Λασκαρίδης στον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration (EIC) και συγκεκριμένα στην δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο Black Trail η οποία διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές που μένουν ατιμώρητοι.

Το επίμαχο απόσπασμα μάλιστα παρουσιάστηκε στον υπουργό ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με σκοπό να το σχολιάσει.
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο κύριος Πάνος Λασκαρίδης λέει τα ακόλουθα (Μετάφραση):

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ ( International Maritime Organisation, η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας παγκοσμίως), δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέσουν  πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Σκληρές αλήθειες από έναν άνθρωπο που ξέρει την παγκόσμια αλλά και την ελληνική ναυτιλία, όσο ελάχιστοι…

edolio5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...