Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Οι Εβραίοι βάλθηκαν να ξεπεράσουν τους Έλληνες στις εισαγωγές απο την Τουρκία.

Δουλίτσες πάνω στο αίμα.

Το Ισραήλ αγοράζει σαν τρελό τούρκικα προϊόντα, παρά το δήθεν αντισημιτικό μίσος των Τούρκων! Οι διπλωματικές σχέσεις μαραίνονται, οι εμπορικές ανθίζουν.

Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι οι εμπορικές σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας θα ήταν στο ναδίρ μετά την ανοιχτή στήριξη των Τούρκων στην Χαμάς, έμπρακτη στήριξη μάλιστα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Οι  τουρκικές εξαγωγές στο Ισραήλ, έχουν σχεδόν πενταπλασιασθεί! Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σήμερα είναι 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μία εξέλιξη που αγγίζει τα όρια της παράνοιας, εάν αναλογιστούμε οτι η Σαουδική Αραβία παρότι παραδοσιακός σύμμαχος της Τουρκίας, με ένα άτυπο εμπάργκο έχει μειώσει τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων κατά 95%!

Το Ισραήλ κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των εισαγωγέων τουρκικών αγαθών και υπηρεσιών το 2020, σύμφωνα με την έκθεση, με εισαγωγές αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος. Αυτό είναι ένα άλμα από το 2019, όταν το Ισραήλ είχε την ένατη θέση στον κατάλογο των καταναλωτών των τουρκικών εξαγωγών. Με απλά λόγια, τις στιγμές που μιλάμε, το Ισραήλ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης της Τουρκίας, ενισχύοντας την καταρρέουσα τουρκική οικονομία με ένα ιλιγγιώδες ποσό. Την ώρα που η Τουρκία επιθυμεί ουσιαστικά την καταστροφή του Ισραήλ.

Οι εξαγωγές τροφίμων της Τουρκίας στο Ισραήλ αυξήθηκαν επίσης από πέρυσι.Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020, οι πωλήσεις ξηρών καρπών αυξήθηκαν κατά 64%, τα θαλασσινά κατά περισσότερο από 36% και τα δημητριακά και τα όσπρια κατά σχεδόν 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25%.

La Repubblica: Δάκτυλος Ερντογάν στη Μέση Ανατολή – Ο εναγκαλισμός του σουλτάνου με τη Χαμάς και ο υποδαυλιστικός ρόλος του Κατάρ!

 

Η Τουρκία «ξεστοκάρει» αζήτητα προϊόντα στη Λιβύη – Στόχος 10 δισ. τουρκικές εξαγωγές ετησίως

 

Είναι η Τουρκία πίσω από τα επεισόδια στο
Ισραήλ;

 

"ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ": Ο Ερντογάν ,μπλέκεται στην Ιερουσαλήμ...

 

Ο Μουράτ Γετκίν για τον ρόλο της Τουρκίας στο Ισραήλ

 

Το ''χοντραίνει'' η Τουρκία - Τσαβούσογλου: ''Θα κάνουμε τα πάντα για την Παλαιστίνη, όλα είναι ανοιχτά''

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ πριν λίγο στη συνεδρίαση...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...