Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ολα για όλα για τον τουρισμό

Το άνοιγμα του τουρισμού συμπαρασύρει μια σειρά από δραστηριότητες με άρση μέτρων παρά τα... επίμονα νούμερα εξάπλωσης της νόσου και την πίεση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η αρχή θα γίνει στις 14 Μαΐου, ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, με κατάργηση της αποστολής των sms (13033 και 13032), διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ και απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Παράλληλα, η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται ανεμπόδιστα χωρίς ραντεβού (click away, cklick inside)

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι.

Στις 28 Μαΐου τα ανοιχτά θεάματα, ακροάματα.

Από τον Ιούνιο θα αρθούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα για τις εκδηλώσεις, τα μπαρ, τις δεξιώσεις ενώ αναμένεται να επιτραπούν (έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους) γάμοι και βαφτίσια.

► Έως και το τέλος του μήνα το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στους χώρους εστίασης θα παραμείνει. Από 1η Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το ευρωπαϊκό green pass για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ

Ταυτόχρονα, διευκρινίσθηκαν οι προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα:

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Άρση lockdown: Και με τη βούλα 32 ελληνικά νησιά είναι covid free - Ακόμα 36 μέχρι το τέλος Μαΐου

Καλώς τα τα τουριστάκια  τα ζουμπουρλούδικα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...