Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τόσο πολύ φοβούνται τον....Κασιδιάρη;

Αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν) των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις φέρνει τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο φασίστας Μάκης Βορίδης. 

Με την προς κατάθεση τροπολογία, εξασφαλίζεται η απαγόρευση της συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου και στις επόμενες εκλογές αλλά και του δικαιώματος ψήφου για τους καταδικασθέντες ομοιδεάτες του πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως προβλέπεται, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους οπότε και δεν μπορούν να ψηφίσουν (δικαίωμα εκλέγειν) καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινής τους.

Παράλληλα, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εφόσον καθίσταται ασυμβίβαστο η κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Στην προς κατάθεση τροπολογία προβλέπεται επίσης η απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή Νόμιμος εκπρόσωπος έχει καταδικαστεί οριστικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τιμητικο να αποκαλείται φασίστας ο ελεεινός χαμαιλέοντας Βορίδης.

Ανώνυμος είπε...

το mykonian κλασομπαρμπουνο(κατα κοσμον κουνιουνται οι βαρκεs???)του βοσποροχεσμενου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...