Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ολιγόωρη ομηρία Δενδια στην Λιβύη.

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λιβύη η φιλοτούρκικη (και αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και δυστυχώς και την ελληνική κυβέρνηση) κυβέρνηση Ντμπέιμπα η οποία επιχείρησε να κρατήσει όμηρο τον Έλληνα ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στην Τρίπολη. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Νίκο Δένδια στη Λιβύη προσγειώθηκε στην Τρίπολη προκειμένου εκεί ο υπουργός Εξωτερικών να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι.

Όμως, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης τον Νίκο Δένδια περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνηση Ντμπέιμπα, η οποία πριν από λίγο διάστημα είχε υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο η Τουρκία αρπάζει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η σκάλα του αεροπλάνου που μετέφερε τον Δένδια δεν κατέβηκε ποτέ και τελικά αποφασίστηκε η ακύρωση της επίσκεψης στην Τρίπολη και η συνέχιση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Βεγγάζη προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, καθώς και με άλλους Λίβυους αξιωματούχους.

Τότε οι λιβυκές αρχές αρνήθηκαν να εγκρίνουν το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους με τον Νίκο Δένδια προς τη Βεγγάζη και επιχείρησαν να εμποδίσουν το ταξίδι του και την αναχώρησή του. Τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε με καθυστέρηση και δια του FIR Μάλτας έφτασε μέχρι τον εναέριο χώρο πάνω από την ανατολική Λιβύη προκειμένου να προσγειωθεί τελικά στη Βεγγάζη.

Είναι το δεύτερο «χαστούκι» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση μετά την κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τους Τούρκους στην Σμύρνη από την τουρκική «παράταξη» (μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν είναι απλώς φιλοτουρκική αποτελείται από εθνικά Τούρκους πολιτικούς της Λιβύης).

 

 

 

Εμπλοκή στην επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη

 

Η φιλότουρκη κυβέρνηση Ντμπέιμπα επιχείρησε να κρατήσει όμηρο το Ν.Δένδια στην Τρίπολη!

 

Το προκλητικό Τουρκο-λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωσε με το οποίο καταδικάζει την άρνηση του Έλληνα υπουργού να κατέβει από το αεροπλάνο και αναφέρει ότι "θα απαντήσει". 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΊΛΑ ❗❗❗

Ανώνυμος είπε...

Το καϋμένο τι του έκαναν....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...