Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στην Ιταλία



Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το πρωί την κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ 1500 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό, ενώ ο τελευταίος απολογισμός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο για 108 νεκρούς.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι 1500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, αναφέροντας ότι σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του Πολίτη ο αριθμός των αστέγων μπορεί να φτάσει τους 50.000.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Ansa, οι άστεγοι στην περιοχή μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 70.000. Νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν δύο Έλληνες, μία κοπέλα και ένα νεαρό, ενώ ο αδερφός της πρώτης είναι ακόμα εγκλωβισμένος στα συντρίμμια.

«Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δύο φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων είναι από την Τσεχική Δημοκρατία», ανέφερε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. «Θέλω να πω κάτι σημαντικό, κανένας δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε επίσης για «χιλιάδες» αστέγους, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας κάνει λόγο για 45.000 ως 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι αυτήν τη στιγμή στήνεται ένα χωριό με σκηνές, το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει από 16.000 ως 20.000 ανθρώπους, και ότι αυτό μπορεί να είναι έτοιμο το βράδυ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης δήλωσε, ότι ένα C 130 με διασώστες είναι σε ετοιμότητα να αναχωρήσει ανά πάσα στιγμή προς την πληγείσα περιοχή, εφόσον ζητηθεί από την ιταλική πλευρά.

Επιπλέον, είπε ότι η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη είναι στη διάθεση όσων Ελλήνων φοιτητών έχουν ανάγκη από βοήθεια, ενώ μπορούν να επιστρέψουν δωρεάν με την αεροπορική εταιρεία Aegean και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Αν κάποιος έχει χάσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, μπορεί να ταξιδέψει με μία βεβαίωση από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Η πρώτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας με λίγους Έλληνες κατέφθασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι.

Δίνουν μάχη με το χρόνο στην Ιταλία Tο βράδυ φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτοι φοιτητές από την Ιταλία Τραυματίες τρεις Έλληνες φοιτητές, ένας παραμένει εγκλωβισμένος Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές-εκδρομείς στην Ιταλία «Έμεινα τρεις ώρες κάτω από τα συντρίμμια» Ιταλός επιστήμονας προέβλεψε το σεισμό Συσκευή χαμηλού κόστους προειδοποιεί για τους σεισμούς Έληνες διασώστες στην Ιταλία Εγκαταλείπουν την Λ’ 'Ακουϊλα οι κάτοικοί της Τσελέντης: «Δεν επηρεάζει την Ελλάδα ο σεισμός στην Ιταλία» Οι πιο καταστροφικοί σεισμοί στην Ιταλία Φονικός σεισμός στην Ιταλία Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Λ’ 'Ακουϊλα της Ιταλίας Ιταλία: Αγωνία για τους Έλληνες φοιτητές Λ’ 'Ακουϊλα: Φονικό "χτύπημα" του εγκέλαδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...