Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσιπρας έκανε τον Σόιμπλε να πέσει από το καροτσάκι του. Ου ρεεε



Η Γερμανία υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε ο κ.Σόιμπλε και έκανε έκκληση στον  Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του ενόψει της κρίσιμης κατάστασης στη χώρα. Η Ελλάδα, επανέλαβε, θα μπορέσει να μείνει στο ευρώ μόνο αν εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής.
Παίρνοντας το λόγο κατόπιν, ο Τσίπρας λένε αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου, όπως η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και η άνοδος του νεοφασισμού. Το μνημόνιο είναι νεκρό, δεν πετυχαίνει και πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο κ.Τσίπρας σύμφωνα πάντα με τον ίδιο  δήλωση πάντως, που η γερμανική πηγή δεν θέλησε να επιβεβαιώσει.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε δυο άλλα καυτά θέματα: στον εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και στο κατοχικό δάνειο.
Σε ότι αφορά τον πρώτο, ζήτησε από τον οικοδεσπότη του να μεσολαβήσει για να παραδοθεί από τις γερμανικές στις ελληνικές Αρχές η δικογραφία της υπόθεσης από τη δίκη εναντίον του κ. Χριστοφοράκου που είχε γίνει προ τετραετίας στο Μόναχο. Η απάντηση που εισέπραξε, σύμφωνα με την πηγή του υπουργείου,  ήταν ότι σε αυτό δεν μπορεί να παρέμβει ένας υπουργός οικονομικών, επειδή το θέμα δεν εμπίπτει τις αρμοδιότητές του. Αναφορικά με το κατοχικό δάνειο, η πηγή αρνήθηκε κάθε απάντηση. Η πλευρά του κ. Τσίπρα τόνιζε πάντως, ότι το «βέλος» αυτό βρίσκεται μέσα στη «φαρέτρα» της και ότι αυτό θα εκτοξευθεί σίγουρα εν ευθέτω χρόνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...