Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο άνθρωπος είναι εθνικά επικίνδυνος …αλλά ποιο επικίνδυνοι, είναι αυτοί που τον καλύπτουν .



Μία παράγραφο από την δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-moon, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών πέρασε «ακίνδυνα» ,αλλά είναι…. το ζουμί .

Τον ρώτησε μεταξύ άλλων ο Δημοσιογράφος:

Κάτι περισσότερο για το Κυπριακό; Σε σχέση με την συνομιλία που είχατε με τον Γενικό Γραμματέα;

Ν. Κοτζιάς: Στο Κυπριακό, είπα στον Γενικό Γραμματέα αυτά που λέω πάντα, ότι είναι ένα ζήτημα που οι θεμελιακές τοποθετήσεις, όσον αφορά την εσωτερική λύση του προβλήματος είναι θέμα της ίδιας της Λευκωσίας. Και ταυτόχρονα του υπογράμμισα ότι εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε και για τον εαυτό μας και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία, κυρίαρχη και με όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. αν δεν συμβεί αυτό. Δεν θα πρόκειται για μια λύση, θα είναι μία εικονική λύση ή για μία ψευδαίσθηση λύσης και θα κοροϊδευόμαστε. Άρα για εμάς, ως εγγυήτρια δύναμη, η θέση μας είναι ότι επιθυμούμε να σταματήσουν και των άλλων και τα δικά μας τα δικαιώματα που απορρέουν από παλαιότερες συνθήκες. Νομίζω ότι το σκέφτηκε καλά, το μήνυμα κατεγράφη και νομίζω ότι είναι πια σε όλους γνωστό, από την Αμερικανική Κυβέρνηση μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Δηλαδή ο Κοτζιάς ζήτησε να αποχωρήσουν από τη Κύπρο και η Ελλάδα και η Τουρκία σαν εγγυήτριες δυνάμεις, για να αποφασίζει το νησί μόνο του. Πρόκειται για πατάτα.
Ο Κοτζιάς αφενός δεν γνωρίζει τί σημαίνει εγγυήτρια δύναμη, και αφετέρου λησμονεί ότι υπάρχει και η Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη στη Κύπρο μαζί με τις βάσεις της. Επιμονή στην ιδέα του αυτή σημαίνει εθνική ήττα και παράδοση εδάφους…

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ?
ΦΥΤΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΙ ΑΨΗΦΙΣΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ . ΝΑΝΕ ..ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...