Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Θα μας σύρουν πίσω από το άρμα, η θα το παίξουμε… Σπάρτακοι;





Το πρώτο μίνι ντοκιμαντέρ για τη λειτουργία της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους παρουσιάστηκε από το κανάλι της Βουλής.
Τα μίντι ντοκιμαντέρ, που παράγονται από τα μέλη  της επιτροπής, έχουν ως στόχο να κρατούν ένα διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία.

Για περικοπές σε συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μη-επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού, διάλυση στο ασφαλιστικό επιμένει εκβιαστικά το ΔΝΤ και οι αξιωματούχοι του διαμηνύουν ότι χωρίς τα προαπαιτούμενα αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία.
Το ΔΝΤ εκδήλωσε πλέον απροσχημάτιστα την πρόθεση του να πλήξει τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, εκβιάζοντάς την τελευταία να εφαρμόσει δυσβάσταχτα μέτρα μνημονιακής κοπής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, μέσω κορυφαίων στελεχών της δηλώνει ανυποχώρητη από τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ επανεκκινούν τη Δευτέρα (4/5) οι διαπραγματεύσεις στο «Brussels Group».
Η εκβιαστική και παρελκυστική τακτική  «εταίρων» και δανειστών στοχεύει να εξαντλήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία στη μέγγενη της χρηματοδοτικής ασφυξίας και να επιβάλλει μια «νέο-μνημονιακή» κηδεμονία στη χώρα ΜΕΣΩ σύριζα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΆ .
Η κυβέρνηση ΛΈΕΙ ότι ειναι αποφασισμένη να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των «θεσμών», που δρουν προς το συμφέρον του συνόλου των δανειστών. Όσο ποτέ αναγκαία είναι αυτήν την ώρα η εφαρμογή ενός συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παροχή ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό με γνώμονα την προάσπιση των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.
Οποιαδήποτε συμφωνία με τους «θεσμούς» δεν μπορεί να θέτει στο περιθώριο το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές του εξαγγελίες.
Η ριζοσπαστική λαϊκή ετυμηγορία, παρά τις δυσκολίες, την τρομοκρατία της τρόικας ''εσωτερικού'', τους εκβιασμούς και την παρελκυστική τακτική των «θεσμών» παραμένει επίκαιρη.
Οι λεγόμενοι «θεσμοί» για εμάς τοκογλύφοι δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνούν ότι η χώρα μας δεν είναι ''όμηρος'' και μπορεί να απειλήσει ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...