Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αν είσαι και τσοπάνης, με την… Ferrari σου θα πάς.



Σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που είχε διασυνδέσεις ακόμα και στο εξωτερικό εμπλέκει η ΕΛΑΣ ανώνυμο προς το παρόν λαμογιο-μεγαλοξενοδόχο της Αθήνας και δύο ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων και είναι και ένας… τσοπάνης δίπλα στη στάνη του οποίου η αστυνομία ανακάλυψε δύο κρυμμένες Ferrari !
Από το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας και Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συλλήψεις σε Αθήνα και Τρίκαλα, ενώ το όνομα του πασίγνωστου ξενοδόχου αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί καθώς φέρεται ή να είχε προμηθευτεί ή να είχε δώσει αντικείμενο στην συγκεκριμένη σπείρα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τον ξενοδόχο, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου και η υπόθεση όσο και η εμπλοκή του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, θα διασαφηνιστεί από των αρμόδιο Ανακριτή και Εισαγγελέα που χειρίζονται πια την υπόθεση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τον καλέσουν να δώσει ….εξηγήσεις.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων σε Τρίκαλα και Αθήνα, οι οποίοι προβαίνουν σε λαθρανασκαφές και έχουν στην κατοχή τους σπάνια αρχαία κομμάτια, ακόμα και της πρώιμης εποχής του Χαλκού, αλλά και των ύστερων Κλασικών χρόνων, όπως νομίσματα ακόμα και επιτύμβιες στήλες, τα οποία προόριζαν για πώληση και στο εξωτερικό.
Πραγματοποίησαν έρευνες, ενώ στην συνέχεια και έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις σε Τρίκαλα και Αθήνα, κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα.
Ο τσοπάνης με τις Ferrari
Στα Τρίκαλα συνελήφθη ένας τσοπάνης ο οποίος δίπλα στην στάνη του σε αγροτική περιοχή είχε κι ένα γκαράζ.
Όταν μπήκαν στο γκαράζ οι αστυνομικοί πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς αντίκρισαν δυο καλογυαλισμένες Ferrari, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και δυο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, μάρκας “BWM” και “MERCENTES” αντίστοιχα. Παράλληλα συνελήφθη και μητέρα του συγκεκριμένου προσώπου.
Επίσης στην κατοχή του ίδιου ανθρώπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, όπλα, πιστόλια και καραμπίνες, αλλά και χριστιανικές εικόνες οι οποίες θα εξεταστούν από ειδικούς του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να χρονολογηθούν, ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις του Νόμου.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, συνελήφθη ένας βιβλιοδέτης, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει σχέση με την σπείρα των αρχαιοκαπήλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...