Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Βάζουμε τον – την, γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι από πάνω, και ποιος τον..παίρνει.



O-Η πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε σήμερα τον-την Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ και έγινε ο πρώτος πούστης; επισήμως ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον-την  σύντροφό του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί μία ένδειξη της «εξέλιξης» της κοινωνίας, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.
Ο πουστρο-γάμος τελέστηκε σε ένα ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λιντί Πολφέ, δήμαρχο της πόλης.
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, που είπε μπερδεύοντας μας,  «Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ» .
«Το Λουξεμβούργο δίνει την εικόνα μιας προοδευτικής χώρας σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Έτσι το λένε τώρα…. Προοδευτική κοινωνία . Εάν τον παίρνεις είναι ….προοδευτισμός.
Ο-Η  Ξαβιέ Μπετέλ και ο-η Γκοτιέ Ντεστενέ, που φόραγαν και οι δύο σκούρα κοστούμια, έφθασαν στο δημαρχείο πεζή, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Διακόσιοι υπάνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, που τους πέταξαν ρύζι για να… ριζώσουν.
Ο-Η  πρωθυπουργός, ηλικίας 42 ετών, γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2014 την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον  γκόμενο του Γκοτιέ Ντεστενέ, έναν Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίον έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2010.
«Εκείνος μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.
Το ζευγάρι δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω δημοσιότητα στο γάμο του, όμως ο γάμος αυτός θεωρείται ως ένα «όμορφο μήνυμα, μία ένδειξη» εξέλιξης της πουστρο-κοινωνίας στο Λουξεμβούργο, μια καθολική χώρα, όπως σχολίασε ο διευθυντής του κέντρου χορογραφίας του Λουξεμβούργου, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
Μετά την τελετή, ο-η Ξαβιέ Μπετέλ και ο-η σύντροφός του μετέβησαν στο Cercle Cité, ένα δημοτικό κτίριο στην καρδιά του Λουξεμβούργου για ένα κοκτέιλ. Οι «εορτασμοί» θα συνεχιστούν αύριο σε ένα βραβευμένο εστιατόριο, το La Gaichel, που βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο.
Ο-η Ξαβιέ Μπετέλ ωστόσο γνωστοποίησε ότι το ζευγάρι δεν θα πάει ταξίδι του μέλιτος λόγω της «φορτωμένης πολιτικής ατζέντας» που έχει ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...