Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Tον επιβραβεύουν για τις offshore και τις μιζοεταιρίες του με 100.000 ευρουλάκια. .




Τροπολογία της τελευταίας στιγμής, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος φαίνεται να «ευεργετεί» αποκλειστικά τον ανύπαρκτο και κλεισμένο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Και αυτό διότι, όπως γράφει προσεκτικά ο συντάκτης της σχετικής τροπολογίας (88/35 27.4.2015 - Τροποποίηση διατάξεων του ν. 3023/2002, όπως ισχύει, όσον αφορά στην κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων), πλέον δικαιούχους κρατικής επιχορήγησης είναι και τα κόμματα τα οποία έλαβαν πάνω από 1,5% των εγκύρων ψηφοδελτίων της Επικράτειας όχι μόνο στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Και το μόνο κόμμα το οποίο έλαβε πάνω από το όριο του 1,5% στις ευρωεκλογές του 2014, αλλά όχι στις πρόσφατες βουλευτικές είναι ο ΛΑΟΣ, που κατέγραψε 2,69% στην Επικράτεια για το Ευρωκοινοβούλιο. Όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, η παρούσα τροπολογία είναι σαν να φτιάχτηκε για το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη καθώς ο ΛΑΟΣ δεν θα εισέπραττε κρατική επιχορήγηση με τον προηγούμενο νόμο, αφού στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές έλαβε ποσοστό κάτω από το 1,5%. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχορήγηση που θα λάβει κυμαίνεται γύρω στα 100.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
Πολλοί παρατηρούν ότι ουσιαστικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη επιχορηγείται από το κράτος, ενώ είναι αδρανές σε πολιτικό επίπεδο. Ο ίδιος ο πρόεδρός του, λαλίστατος σε κάθε προεκλογική περίοδο, αλλά και σε κάθε περίοδο κατά την οποία σημειώνονται πολιτικές εξελίξεις, είναι φανερά απών και δεν συμμετέχει σε καμία δημόσια συζήτηση, ενώ ως δημοσιογράφος τόσα χρόνια έχει τα απαραίτητα «κονέ» στον χώρο της ενημέρωσης, εάν θέλει να περάσει κάτι ή να παρέμβει. Παρ’ όλα αυτά, εδώ και πολύ καιρό απέχει από κάθε δημόσια συζήτηση, γεγονός που έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν κρατάει τη σφραγίδα του κόμματος μόνο για την κρατική επιχορήγηση...
Ακόμα και στις εκλογές, ο πάντα επικοινωνιακός Καρατζαφέρης δεν έκανε αισθητή την παρουσία του σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Εκτός, βέβαια, από τα δικά του. Την εφημερίδα «Α1» και το πανελλήνιας εμβέλειας ΑΡΤ, τα οποία στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα. Μάλιστα, όπως είχαν γράψει πριν από λίγο καιρό τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο Καρατζαφερης έχει ανοίξει και σχολή δημοσιογραφίας και επικοινωνίας, στην οποία διδάσκει και ο ίδιος, όπου τα δίδακτρα για κάθε σπουδαστική χρονιά κυμαίνονται στα 3.000 ευρώ. Φαίνεται, όπως καταλήγουν άσπονδοι φίλοι του, ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενδιαφέρεται περισσότερο για τις επιχειρήσεις του, παρά για το κόμμα του». Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, γιατί, βάσει της τροπολογίας, η πολιτική απουσία του θα επιχορηγηθεί έτσι ή αλλιώς, γεγονός που δίνει επιπλέον ώθηση στον μύλο της αμφισβήτησης με την οποία περιβάλλει ο Έλληνας πολίτης το πολιτικό σύστημα, το οποίο παρουσιάζεται γαλαντόμο όταν πρόκειται να τροφοδοτήσει τον... εαυτό του.
Ανύπαρκτες οι σχέσεις του με τη Ν.Δ.
Πολλοί πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται πού «εξαφανίστηκε» ο Γιώργος Καρατζαφέρης όταν πριν από λίγο καιρό διατράνωνε ότι θα παίξει ρόλο μεσολαβητή ώστε να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καλές σχέσεις με κανέναν εντός της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα της κεντροδεξιάς παράταξης. Για παράδειγμα, οι σχέσεις του με τον Σαμαρά είναι πολύ κακές, καθώς θεωρεί ότι του έκλεψε στελέχη και ότι ήθελε να τον τελειώσει πολιτικά. «Είναι θέμα τιμής. Έχουν μπλέξει ετερόκλητα, αίολα πράγματα. Θα δώσω τη μάχη για την αξιοπρέπεια. Βεβαιώνω όλους ότι αυτή η βρωμιά με τη μίζα θα πέσει. Δεν ισχύει», είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες για την υπόθεση συμμετοχής του σε δύο offshore εταιρείες και την εμπλοκή του σε υπόθεση εξοπλιστικών, «δείχνοντας» προς την πλευρά της Ν.Δ. «Όσους τόνους λάσπης και να ρίξουν, δεν μπορούν να μας κάμψουν. Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ίχνος σκιάς για όλα αυτά που διαδίδονται», είχε πει χαρακτηριστικά. Ανύπαρκτες είναι και οι σχέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος από τότε που τον διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία έχει γίνει δέκτης δημόσιας κριτικής. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν διατηρεί επαφές ούτε και με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η πολιτική θεώρησή του για τις εξελίξεις συντείνει στην άποψη ότι οι πρώην οπαδοί του, που πλέον στηρίζουν ή τη Χρυσή Αυγή ή τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, θα ξαναγυρίσουν στον ΛΑΟΣ, ακόμα και αν το κόμμα παραμείνει ανενεργό, όπως φαίνεται για την ώρα. Ο ίδιος τονίζει συχνά σε συνομιλητές του την περίπτωση Σαρκοζί, ο οποίος «σαρώνει» στη Γαλλία, θεωρώντας ότι θα έρθει ξανά και η δική του ώρα και ο «απενεργοποιημένος» ΛΑΟΣ θα γυρίσει σε τροχιά εξουσίας.

 

Στα ίχνη των offshore του Καρατζαφέρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...