Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Να ετοιμάζονται να πουλήσουν τα χιλιάδες τέσσερα επί τέσσερα.




Οι εναπομείναντες  Έλληνες αγρότες που ετοιμάζονται για φαγοπότι στις καντίνες των μπλόκων, μπήκαν και επισήμως πλέον στο στόχαστρο της τρόικας και των μνημονίων, που θα διαλύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και θα ερημοποιήσουν πλήρως την ελληνική ύπαιθρο, με μια σειρά σκληρών μέτρων, αφού οι χώρα έχει ανάγκη από πολλές  «φιλιππινέζες»  των ευρωπέων.

1.Άγρια φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή 26% και προκαταβολή φόρου 75% φέτος και 100% το 2017. Αν δηλαδή, ένας αγρότης δηλώσει το 2016 εισόδημα €10.000, ο φόρος που του αναλογεί είναι €2.600 και ισόποση (άλλα €2.600) είναι η προκαταβολή φόρου. Έτσι το 2017 θα καταβάλλει στην Εφορία €5,200, δηλαδή το 52% του εισοδήματός του.

2.Σωρευτική αύξηση από τώρα μέχρι το 2019 κατά 62% στις ασφαλιστικές εισφορές, που ήδη από το β’ εξάμηνο του 2015 άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το 2019 κάθε Έλληνας αγρότης να πληρώσει για ασφάλιση στον νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 27,45% του εισοδήματός του. Αν δηλαδή τότε δηλώσει εισόδημα €10.000, οι ασφαλιστικές του εισφορές θα ανέλθουν στο 27,45%, ήτοι σε €2.745.

3.Μηδενισμό των επιδοτήσεων για μικροκαλλιεργητές και γενναίο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων για την πλατιά μάζα του αγροτικού πληθυσμού. Λόγω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) οι μικρές καλλιέργειες που είναι κάτω από 4 στρέμματα γης τίθενται εκτός ενισχύσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με όσες επιδοτήσεις δεν ξεπερνούσαν τα €250, που στο εξής δεν θα πιστώνονται καθόλου στους λογαριασμούς των αγροτών, αφού θεωρούνται «μικροποσά» τα οποία δεν αποδίδει καν η νέα ΚΑΠ στους δικαιούχους.

4.Λαίλαπα κατασχέσεων από Τράπεζες σε περιπτώσεις «κόκκινων» αγροτικών δανείων ή οφειλών σε Εφορίες και Ταμεία. Δανειστές και μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, φρόντισαν να περάσουν νομοθετικό πλαίσιο για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, αφήνοντας Εφορίες, Ταμεία, Τράπεζες και άλλους να «βάλουν στο χέρι» τις αγροτικές επιδοτήσεις, που εξ ορισμού θα έπρεπε να θεωρούνται ακατάσχετα εισοδήματα. Επιπλέον, στοχοποιούν τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον πρωτογενή τομέα της χώρας.

5.Επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ως φόρος κατοχής της γης που καλλιεργείται.

6.Αύξηση της φορολογίας του αγροτικού πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων σε μία εποχή που αποδεδειγμένα το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί κατά €1,5 δις.

7.Ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων με νέα αυστηροποίηση των ποινών για τα μπλόκα των αγροτών στις Εθνικές οδούς, που «πέρασε» εν κρυπτώ πρόσφατα η κυβέρνηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...