Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ζητούν άδεια από τους…Τούρκους για έρευνα σε «Ελληνικά νερά.»



 «Αντίδραση» προκάλεσε η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για επιστημονικές έρευνες του γερμανικού πλοίου «Meteor» ακόμη και στην περιοχή των Κυθήρων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η δήθεν κυβέρνηση ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, για λογαριασμό του οποίου κάνει έρευνες το πλοίο, ότι δεν έχει πλέον άδεια και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ο λόγος της αντίδρασης αυτής οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί απευθύνθηκαν και στις τουρκικές αρχές, ζητώντας άδεια για να προχωρήσουν σε έρευνες εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα υποτίθεται ότι ανήκει στην Ελλάδα . Σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το «Meteor», που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, και ενημέρωσε τον πλοίαρχο ότι δεν έχει πλέον άδεια για να συνεχίσει τις έρευνες, με τους αρμόδιους του γερμανικού πλοίου να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της «ελληνικής» πλευράς.


Το σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, παραμένει στην περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν εάν το εγκρίνουν οι ευρωπαίοι στη σύλληψη των αρμοδίων του πληρώματος αν επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον δεν έχουν άδεια από την υποτίθεται ελληνική κυβέρνηση.
Οι Τούρκοι αμφισβητούν με NAVTEX ακόμα και την ελληνική κυριαρχία στα Κύθηρα και συνεχίζουν τα «παιχνίδια» με την πορεία του γερμανικού ερευνητικού πλοίου «Meteor», το οποίο κινείται στο Αιγαίο. στα τέλη του 2017 το γερμανικό πλοίο που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου, έπλεε σε ελληνική θάλασσα και σε διεθνή ύδατα στην περιοχή της Λήμνου έχοντας πάρει άδεια για αυτό με ελληνική NAVTEX και τότε οι εξέδωσαν μια προκλητική «anti-NAVTEX» ισχυριζόμενοι ότι το πλοίο «Meteor» κινείται σε τουρκικά ύδατα και ότι η άδεια του είχε δοθεί «από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό»!
 Τότε απαίτησαν από τους Γερμανούς να απομακρυνθούν ή να ζητήσους άδεια από τους τουρκικούς παράκτιους σταθμούς για να συνεχίσουν τις εργασίες τους. η Άγκυρα εκδίδει δύο νέες NAVTEX με τις οποίες ενημερώνονται οι ναυτιλλόμενοι ότι το γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor»θα πραγματοποιήσει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή του Αιγαίου.
Με την Navtex υπ' αριθμόν 20 του 2018, η οποία εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης, οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμη 7 περιοχές στο Αιγαίο για έρευνες από το γερμανικό ερευνητικό πλοίο. Μάλιστα μία από τις περιοχές που δεσμεύουν οι Τούρκοι είναι ανατολικά των Κυθήρων!
Το ερευνητικό πλοίο θα βρίσκεται στην περιοχή των Κυθήρων κοντά στον 23ο μεσημβρινό από μεθαύριο Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.



Αφού δεν έχεις καθορίσει Α.Ο.Ζ τα νερά είναι διεθνή και μπορεί να κάνει έρευνες οποίος θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...