Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

"Όλα είναι κάτω απο το τραπέζι"

Σε δηλώσεις που δεν χωρούν σχολιασμό προχώρησαν διπλωματικές πηγές της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καλύψουν Μαξίμου και Βερολίνο για την απόφαση της μη επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς δηλώνουν πως καλύτερα που δεν θα επιβληθούν κυρώσεις γιατί μπορεί να αποθρασύνουν την Άγκυρα!

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «η απειλή ενεργοποίησης κυρώσεων πολλές φορές φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από κυρώσεις που σε πληγώνουν αλλά δεν μπορούν να σε σταματήσουν, αντιθέτως μπορεί να σε αποθρασύνουν αν νιώθεις ότι στο εξής δεν έχεις τίποτα να χάσεις».

 

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει ούτε η λέξη «ελληνική υφαλοκρηπίδα»!

Αντιθέτως υπάρχει η παράγραφος 2 που αναφέρει....

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Η προσφορά για μια θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι, εάν η Τουρκία επιθυμεί να προωθήσει μια πραγματική εταιρική σχέση με την Ένωση και τα κράτη μέλη της και να επιλύσει τις διαφορές μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυρώσεις στο μακρύ χέρι του Ισραήλ γίνεται...??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...