Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπεία σε Ρόδο-Καστελόριζο

Δύο προδότες « Έλληνες» συνελήφθησαν στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετά από παρακολούθηση εβδομάδων από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ. Αμφότεροι είναι Έλληνες και Μουσουλμάνοι.

Ο  ένας εκ των ομολόγησε ότι λειτουργούσε υπέρ της Τουρκίας παρέχοντας τους στοιχεία και στρατιωτικά απόρρητα.

Σε βάρος τους, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12.12.2020), σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία. Και οι δυο εργάζονται στη Ρόδο.

Αυτό που απασχολεί τις Αρχές είναι αν υπάρχουν κι άλλοι που προδίδουν τις θέσεις των ελληνικών στρατευμάτων. Ο ένας εργάζεται σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Καστελλόριζο- Ρόδο και στα άλλα νησιά της περιοχής έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ κατέγραφε συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν οχυρώσεις και μετακίνηση στρατευμάτων στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης προς όφελος της Τουρκίας, με φωτογραφίες και βίντεο.

Ο εργαζόμενος στο πλοίο είναι μάγειρας και έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές η καταγωγή του από την Κομοτηνή είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα . Η πιθανότερη εκδοχή, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο υπάλληλος του προξενείου να στρατολόγησε τον μάγειρα για να λαμβάνει πληροφορίες εθνικής σημασίας. Ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου μεγάλωσε, επίσης, στη Θράκη, ενώ σπούδασε στη Θεσσαλονίκη.

Ο μάγειρας φωτογράφιζε και έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων.

Η δράση των κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης.

Οι έρευνες στρέφονται στο παρελθόν και τη δράση ενός εκ των συλληφθέντων και ειδικότερα του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Του ανθρώπου δηλαδή που στρατολόγησε τον 52χρονο μάγειρα από το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και τον έβαζε να φωτογραφίζει τις διατάξεις των πολεμικών πλοίων, στρατόπεδα και άλλα ευαίσθητα σημεία του ακριτικού νησιού.
 Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας εδώ και χρόνια. Είναι 35 ετών και ζει τα τελευταία 5 χρόνια στη Ρόδο με τη σύζυγό του να κατάγεται από το νησί των Ιπποτών. Διατηρούσε προφίλ στο Facebook που προπαγάνδιζε υπέρ της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», προέβαινε σε αναρτήσεις με εθνικιστικά τουρκικά σύμβολα και γενικότερα είχε μια ξεκάθαρα δεδηλωμένη στάση κατά των ελληνικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο προφίλ του, είχε σπουδάσει μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είχε γεννηθεί στο χωριό Σώστης Ροδόπης και διέμενε μόνιμα στη Ρόδο.

 

Η ΕΥΠ και ο Τόσκας γνώριζαν απο το 2017 τον «Τουρκόσπορο της Ρόδου»…Τι έκαναν;

 

 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο που συνελήφθη για κατασκοπεία...

 

Ομολόγησε και αφέθηκε ελεύθερος ο 56χρονος κατάσκοπος στη Ρόδο!!!

Ε, αφού ομολόγησε, αμαρτίαν ουκ έχει!!! Μπράβο σ αυτόν που έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος! Έξ άλλου τι έκανε; Απλά κατασκόπευε και έδινε πληροφορίες...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...