Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Συζήτησαν τις συζητήσεις.

Παρά το κουρέλιασμα όλων των προϋποθέσεων που τέθηκαν στο προηγούμενο Συμβούλιο Κορυφής του Οκτωβρίου, εν σχέσει με την τουρκική επιθετικότητα και τις οφειλόμενες κυρώσεις έναντι της Άγκυρας (παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος, παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, πειρατικό άνοιγμα των Βαρωσίων της Αμμοχώστου, παράνομη συμμετοχή στον πόλεμο του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, παράνομη προώθηση όπλων στη Λιβύη, προετοιμασία για νέα εισβολή στη Συρία κλπ), η κυρία Μέρκελ και οι ακόλουθοί της ομιλούν για προώθηση θετικής ατζέντας με την Τουρκία. 

Οι λεγόμενες "τομεακές κυρώσεις", που αφορούν κλάδους της τουρκικής οικονομίας και θα μπορούσαν πράγματι να "πονέσουν" τον Ερντογάν, είναι ουσιαστικά εκτός συζήτησης, παρότι η Αθήνα τις ζητάει. Η Ιταλία και η Ισπανία είναι κατηγορηματικά αντίθετες, γεγονός που διευκολύνει την καγκελάριο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο λόγος που Ρώμη και Μαδρίτη τηρούν αυτή τη στάση είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν στην Τουρκία στο επίπεδο και της πολεμικής βιομηχανίας και των τραπεζών.

 Όπως προέκυψε από την προαναφερθείσα συνάντηση των Βρυξελλών, πιθανότατα θα επιβληθούν "περιοριστικά μέτρα" σε πέντε Τούρκους που εμπλέκονται προσωπικά στις έρευνες του Oruc Reis. Με άλλα λόγια, θα επαναληφθεί αυτό που είχε συμβεί με τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα σε δύο πρόσωπα. Περιττό να αναφέρουμε ότι στην Άγκυρα είχαν βάλει τα γέλια με εκείνες τις "κυρώσεις" και θα πράξουν το ίδιο αν οι "κυρώσεις" θα αφορούν ακόμα πέντε Τούρκους.

Ούτε λέξη για κυρώσεις στην Τουρκία, με τη Γερμανία να πουλά την Ελλάδα και να “κονταίνει” την Ευρώπη

 

Έρχεται το απόλυτο φιάσκο στη Σύνοδο Κορυφής: Απορρίπτεται το σενάριο επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία! – Στηρίζει Ερντογάν η Μέρκελ

 

Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το αίτημα Κ.Μητσοτάκη για κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στη Τουρκία.


 

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

 

“Διώξτε την Τουρκία, από την Ευρώπη. Και αν δεν συμφωνεί η Γερμανία, ας φύγει και αυτή” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...