Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Δειναστεία .Σύρμα...μας πήραν είδηση.

 

 Την «οικογενειοκρατία του Μητσοτάκη» αναλύει και σχολιάζει η αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung αναφέροντας ότι η... οικογενειοκρατία παραμένει τόσο εδραιωμένη στην αθηναϊκή πολιτική, όσο ο νεποτισμός και το πελατειακό κράτος.

«Ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος μιας παλιάς πολιτικής δυναστείας. Ο προπάππους του Κωνσταντίνος, ο ‘Γερο-Κωστής’, είναι ο ιδρυτής του γένους Μητσοτάκη», αναφέρει η taz.

«Ο παππούς του Κυριάκου (…) ήταν βουλευτής», ενώ ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «συνδιαμόρφωσε την πολιτική στην Ελλάδα για σχεδόν 50 χρόνια, ενώ από το 1990 ως το 1993 διετέλεσε πρωθυπουργός».

«200 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η οικογενειοκρατία παραμένει τόσο εδραιωμένη στην αθηναϊκή πολιτική, όσο ο νεποτισμός και το πελατειακό κράτος», σχολιάζει η εφημερίδα. «Τί κι αν πέρασαν παγκόσμιοι πόλεμοι, περιφερειακοί πόλεμοι, ένας εμφύλιος, κρατικές χρεοκοπίες, στην Ελλάδα η οικογενειοκρατία δεν εξαλειφεται», καταλήγει η taz...

Ο ανταποκριτής της Tageszeitung γράφει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «γόνος πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, ακολούθησε την παραδοσιακή συνταγή μετά τη νίκη του στις εκλογές και δημιούργησε μία πραγματική βιομηχανία μετακλητών. (…) Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί μετακλητοί. Η Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, πολύ χειρότερος και από τον Τσίπρα, ο οποίος επίσης είχε εδραιώσει ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων. Τον Ιούλιο του 2019, πριν αρχίσει η θητεία του Μητσοτάκη, υπήρχαν 1.710 μετακλητοί. Στα τέλη Οκτωβρίου του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθετε 3.138. Σε αυτούς προστίθενται 1.641 πρόεδροι ή μέλη διοικητικών συμβουλίων σε άπειρα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ημι-κρατικούς οργανισμούς».

 

Αιχμηρό το δημοσίευμα και της Wiener Zeitung για την οικογένεια Μητσοτάκη: Από το "Κόμμα των Ξυπόλυτων" στην οικογενειοκρατία


Europas einzige Erbdemokratie:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΑΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΠΡΟΔΊΔΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Α!ΣΤΑΔΙΑΛΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...