Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα Ο Μητσοτακοόφις μας παρέσυρε.



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Τρίτη, μετά τις απολογίες τους  στην 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, τρία πρώην στελέχη της Τράπεζας.  
Συγκεκριμένα, με σύμφωνη απόφαση της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα προφυλακίστηκαν οι:
*Δημήτρης Σαραμαντής, μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank, την εποχή που επικεφαλής της τράπεζας ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
*Τρύφων Κολλίτζας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Proton Bank
* Αντώνης Αθανάσογλου, πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank
Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες,  κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Κολλίτζας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο, επικαλούμενος κυρίως την παραίτηση του, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και ιδιαίτερα, όταν διαπίστωσε ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης «σήκωσε» από τον προσωπικό του λογαριασμό του 50.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, η υπεράσπιση του κ. Κολλίτζα κατέθεσε στην ανακρίτρια επιστολή που υπογράφουν ο ..γνωστός Γιώργος Αλογοσκούφης και άλλοι 12 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι εκφράζουν την συντεχνιακή υποστήριξή τους στον εν λόγω κατηγορούμενο και συνάδελφό τους πανεπιστημιακό.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Δημήτρης Σαμαραντής, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε, μεταξύ άλλων:
«Παραπλανήθηκα από τον κ. Λαυρεντιάδη και από εκείνους που είχε παραπλανήσει πριν από εμένα. Αγνοούσα τα πάντα χωρίς υπαιτιότητα μου. Δεν παραπλάνησα, παραπλανήθηκα.»
Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, μέλος του ΔΣ της Proton, η οποία δεν περίμενε να συλληφθεί και εμφανίσθηκε αυτοβούλως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...