Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ανδρέας Ρωσσώνης, Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου τα …πρώτα λαμόγια της λίστας .



Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, τα ονόματα που «εξαφανίστηκαν» από την αρχική λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι τα εξής:

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία πρόσωπα που είναι δικαιούχοι του λογαριασμού ο οποίος απαλείφθηκε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θυγατέρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο περίφημο «στικάκι» αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τρία ονόματα: Της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου, του κ. Συμεών Σικιαρίδη και του κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...