Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πληρώνονται με…. πράξη νομοθετικού περιεχομένου .φτιάξτε και μια …για την…. τουαλέτα.



Xωρίς φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα θα γίνει η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων έργων παρά το ότι και για να αγοράσουν.. κουλούρι τις θέλουν όλοι οι άλλοι. . Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ..
Λένε ότι κρίθηκε προσωρινά αναγκαίο από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων και να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά, καθώς λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας πολλές επιχειρήσεις που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες δεν είναι φορολογικά ή / και ασφαλιστικά ενήμερες. Κατά συνέπεια, χρηματοδοτήσεις που είχαν εγκριθεί δεν μπορούσαν να εκταμιευθούν λόγω της έλλειψης ενημερότητας. Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τους μεγαλοκαρχαρίες αναδόχους συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχους συγχρηματοδοτούμενων έργων, εκτός από τα έργα κρατικών ενισχύσεων (δεν αλλάζει το καθεστώς που ίσχυε για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ).

Πριν λίγες μέρες αυτό το ..καλόπαιδο ο Κ. Χατζηδάκης που διόρισε ως διαπραγματευτή για τον απεγκλωβισμό της κατασκευής των τεσσάρων οδικών αξόνων που υλοποιούνται(;) με συμβάσεις παραχώρησης, τον Ευθύμιου Βιδάλη και είχε απαντήσει πως επρόκειτο για την πιο κατάλληλη επιλογή, είχε συναντηθεί με τους κατασκευαστές και τους είχε υποσχεθεί ότι θα ξεπαγώσουν τα έργα στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.
Να θυμίσουμε ότι ο Ευθύμιος Βιδάλης είναι μεταξύ άλλων βασικός συντελεστής του Zeus Capital Partners (www.zeuscapitalpartners.com), εις εκ των πέντε Ελλήνων μεγαλοπαραγόντων (υπό τον Edward Rotter) ενός από τα γνωστά χαρτοφυλάκια του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.
 Είπαμε. Τα λεφτά έρχονται… για τους εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...