Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

O διαπλεκόμενος Βενιζέλος αλλοίωσε την λίστα ΛαγκαρντΣτα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται το αποτέλεσμα της σύγκρισης των δύο καταλόγων (λίστα Λαγκάρντ) με καταθέσεις ελλήνων υπηκόων στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία.
Από τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη έφυγε το μεσημέρι της Πέμπτης η αξιολόγηση και λεπτομερή στοιχεία για τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο καταλόγων.


Τι περιέχει η νέα λίστα


Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έφτασε στη χώρα μας την περασμένη  Πέμπτη, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», και παρελήφθη από τριμελή επιτροπή (ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, τμήμα οικονομικών εισαγγελέων), είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτήν που παραδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΣΔΟΕ. 

Το υλικό που έχει φτάσει στη χώρα μας από τα τρία στελέχη, που ταξίδεψαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο Παρίσι, είναι υπό μορφή αρχείων, τα οποία περιέχουν στις πιο πολλές περιπτώσεις περισσότερα του ενός ονόματα που είναι οι δικαιούχοι των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή  ως δικαιούχοι ενός λογαριασμού εμφανίζονται όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  σε κάθε αρχείο εκτός από τα προσωπικά δεδομένα (ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κ.λπ.) περιέχεται και το φορολογικό προφίλ καθενός από τους καταθέτες.

Με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες οι οποίες από την περασμένη Πέμπτη φωτίζουν όλο και καλύτερα την υπόθεση, είναι φανερό ότι το υλικό που είχε φτάσει τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ όσο και στην ελληνική Βουλή διαφέρει από αυτό που παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες από τους Γάλλους τού εκεί υπουργείου Οικονομικών.

Έγκυρες πηγές επιμένουν ότι προτού παραδοθεί το υλικό έγινε επίδειξη σε κομπιούτερ του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι γάλλοι αξιωματούχοι να αποδείξουν στους Έλληνες που ταξίδεψαν για την παραλαβή της πρωτότυπης λίστας ότι πράγματι παρέδιδαν τα συγκεκριμένα πολύτιμα αρχεία…

(από το tovima.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμενε κανεις απο το βοϊδομούσχαρο το γαμπρο του μπακατσέλου..Η δικαιοσυνη τι κανει ?γιατι δεν τον χωνει μεσα τον κοπριτη εγκληματια ,τον τύραννο του έθνους..Τι ασυλίες και πρασινα αλογα ολη η πασοκοσυμμορια σημιτης παπαντωνιου παπακωνσταντινου τσαντ-μινέικο , μπενιτο μεσα οι λερες του τσιμπουκιου .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...