Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μα ποια είσαι; Ο ..Καρατζαφέρης;



Από συνέντευξη… κόρης της …γνωστής...Φωτεινής …Τομαή – Κωνσταντοπούλου, για όσους έχουν… αμερικανική μνήμη που ακολουθεί την ….σεισάχθεια.   

Η ελληνική κοινωνία στενάζει και από τις υψηλές τιμές σε βασικά είδη. Μόλις πριν από έναν μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ σφυροκόπησε στην Επιτροπή Διαφάνειας τα καρτέλ που πίνουν κυριολεκτικά το αίμα των θυμάτων τους κατά τις δικές μας έρευνες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου εκπροσώπους πολυεθνικών με αίτημα «ρίξτε τις τιμές». Ο ΣΥΡΙΖΑ και εσείς στη μάχιμη δικηγορία ποια εικόνα έχετε για τα καρτέλ και σε ποιους τομείς θεωρείτε, αν θεωρείτε, ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό;

Η ύπαρξη και η δράση των καρτέλ στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητη. Η πάταξη των καρτέλ είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Η μη πάταξή τους είναι η ευθεία συνέπεια της έλλειψης πολιτικής βούλησης. Η ελληνική οικογένεια έφτασε, τη δεκαετία του 2000, να δανείζεται, προκειμένου να ικανοποιήσει τις βασικές βιοτικές ανάγκες διατροφής, ένδυσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Έφτασε να χρεώνεται μέσω καρτών και τραπεζών για να γεμίσει το «καλάθι της νοικοκυράς».
 
Η αισχροκέρδεια και η παραβίαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού ουδέποτε τέθηκαν στο στόχαστρο της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και των μνημονιακών συγκυβερνήσεων, που παριστάνουν ότι «δεν υπάρχει τρόπος πάταξής της» και αρνούνται να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πολιτών και των καταναλωτών. Ωφελημένες, για άλλη μια φορά, είναι και οι τράπεζες, που έβαλαν στο χέρι την κινητή και ακίνητη περιουσία των απλών ανθρώπων, οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, έχοντας αποδεκατιστεί οικονομικά από τις περικοπές, την απόλυση και τα αμείλικτα φορολογικά μέτρα. Το πρόβλημα διατρέχει όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Η λύση του δεν βρίσκεται στις υποκριτικές πρωθυπουργικές γονυκλισίες και παρακλήσεις στις πολυεθνικές, αλλά στη νομοθέτηση και θεσμοθέτηση διαδικασιών λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών. Κι ακόμη, στη νομοθετική θέσπιση μιας σύγχρονης σεισάχθειας, με διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών. Σχετική πρόταση κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τον Αύγουστο, πλην όμως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την καταψήφισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...