Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκεται έστω ..έμμεσα και ο Σαμαράς με την λίστα Λαγκαρντ.Να μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών που περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ φιγουράρει και εκείνο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γρηγόρη Νιώτη, το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου καθώς και εκείνο της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.
Την αποκαλυπτική απάντηση έδωσε σήμερα ο Αθανάσιος Νάκος, πρόεδρος επιτροπής ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και ...των βουλευτών, μιλώντας στον ΑΛΦΑ898.
«Από την υφιστάμενη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Πεπόνης μου έστειλε ονόματα πολιτικών προσώπων για έλεγχο. Στη λίστα αυτή υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα πολιτικών» και αναφέρθηκε σε τρεις συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όλα είναι νόμιμα: «Ο κος Κεφαλογιάννης κάνει λόγο για δικαίωμα κληρονομικής διαδοχής γιατί ήταν η γυναίκα του δικαιούχος σε λογαριασμό που είχε ανοίξει η γιαγιά της. 
Ο κ. Παπαντωνίου ισχυρίζεται ότι τα 2.200.000 στα οποία είναι δικαιούχος η γυναίκα του, σχετίζονται με τον προηγούμενο άντρα της. Η σύζυγός του δεν έχει δηλώσει τα χρήματα και εκείνος λέει ότι δικαίως δεν τα έχει δηλώσει γιατί δεν έχουν ακόμη μεταβιβαστεί από το θανόντα. 
Στην περίπτωση Βουλγαράκη σχετίζεται με εξωχώρια εταιρεία. Υποστήριξε πως η γυναίκα του δεν έχει σχέση, αλλά αφορά στον πατέρα της».

Έτσι ο Σαμαράς, εμπλέκετε έστω έμμεσα, με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και φέρει μέχρι στιγμής ,βαρύτατη πολιτική ευθύνη διότι εκτός από τα προαναφερόμενα λαμόγια συμπεριλαμβανόμενου του παραιτηθέντα δήθεν Μεϊμαράκη, . .
 Ο δικός του άνθρωπος, ο Πρόεδρος του ΤΑΥΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος, πρόσφατα διόρισε στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΥΠΕΔ την κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, δικηγόρο, η οποία συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ και την διέγραψε ο ξάδερφός της, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΠΕΔ μετά την αποκάλυψη της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου, ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, για να πληροφορηθούν για ποιο λόγο ο Πρόεδρος κ. Αθανασόπουλος διόρισε με έκτακτες διαδικασίες την Ελένη Παπακωνσταντίνου στο συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.
Ο κ. Αθανασόπουλος ισχυρίστηκε ότι ήταν επιθυμία της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν έχει διασταυρωθεί.
Με τη λίστα Λαγκάρντ, έχει και άλλη "επαφή" ο πρωθυπουργός διότι ο στενός του σύμβουλος κ. Παπασταύρου, έχει βρεθεί μέσα στη λίστα Λαγκάρντ και αποκαλύφθηκε ότι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλη επιχείρηση αμοιβαίων κεφαλαίων όπως της εταιρίας του Ελληνοισραηλινού Μυωνί, η οποία παρουσιάζει στη λίστα Λαγκάρντ καταθέσεις 550 εκ. Ευρώ στο όνομα της κ. Μαρίας Παντελή. Η κ. Παντελή ήταν υπάλληλος της εταιρίας και μετά το θόρυβο μετακόμισε οικογενειακά σε προάστιο του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...