Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Εάν ήταν ένα απλό δέντρο δεν θα χρειαζόταν μελέτες ,κατασκευές, και άλλα κόλπα που έχουν ..μίζα. Είναι και αυτό. Καλά ..γιαούρτια.H «σκαλωσιά», που στήθηκε στη πλατεία Συντάγματος από τον Γιώργο Καμίνη και η οποία υποτίθεται πως είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας δεν είναι απλά και μόνο μία απαράδεκτα εικαστικά κατασκευή.

Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι ο Γ. Καμίνης δεν ανήκει στο 99% των Ελλήνων, που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Αντίθετα, ανήκει στις μερικές δεκάδες Άθεους, όπως και ορισμένοι από τους στενούς του συνεργάτες, που δεν χάνουν την ευκαιρία να το επιδεικνύουν με τον χαρακτηριστικό τρόπο.

Παράλληλα, ικανοποιεί και κομμάτι των χιλιάδων μουσουλμάνων, που έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα και οι οποίοι ενδεχομένως με τη ψήφο τους τον στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ποιος δεν θυμάται, ότι το Πάσχα του 2011, τη πρώτη χρονιά θητείας –Καμίνη στον δημαρχιακό θώκο δόθηκε εντολή, ώστε να μη ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» από τα του δημοτικού ραδιοσταθμού «9’84»;

Το ίδιο σκηνικό φαίνεται επαναλαμβάνεται και σήμερα με τη
…χριστουγεννιάτικη «σκαλωσιά» της πλατείας Συντάγματος.

Ο Καμίνης, που κινείται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς- πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις εκλογές του 2014- φρόντισε με το εικαστικό έκτρωμα της πλατείας Συντάγματος, που δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας , να μη «τσιτώσει» το μουσουλμανικό στοιχείο της πρωτεύουσας.

Κάτι ανάλογο έγινε και στις Βρυξέλλες, όπου στήθηκε επίσης ένα «κάτι σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο» με σκοπό να μην εκνευριστούν οι μουσουλμάνοι της πόλης.

Ο’ τι χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έχουν καταλάβει ότι η «σκαλωσιά» στο κέντρο της πόλης του είναι το…χριστουγεννιάτικο δέντρο, αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα για τον Γιώργο Καμίνη.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...