Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Καταδικασμένος για ναρκωτικά και φυγόποινος ο «γνωστός» του ΑυγενάκηΣύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento, ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις- διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.
Για αντιπερισπασμο και σε μια προσπάθεια να τα φορτώσει στον φρουρό του στις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά τις αποκαλύψεις του Documento, στέλνει έγγραφο προς τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ ώστε να απομακρύνει τον προσωπικό του φρουρό Νίκου Μανώλη. Έτσι θα μετατρέψει τον Νίκο Μανώλη σε μαύρο πρόβατο που έχει την αποκλειστική ευθύνη για όσα έχουν καταγραφεί στις συνομιλίες υποβαθμίζοντας έτσι το γεγονός .
Όπως αποκάλυψε το Documento o προσωπικός αστυνομικός φρουρός του κυρίου Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με ποινικούς. Η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη.
Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες του φρουρού του Νίκου Μανώλη εμφανίζεται επίσης να προωθεί ρουσφέτια και διευκολύνσεις για λογαριασμό του βουλευτή. Και μάλιστα καλεί τον ποινικό συνομιλητή αφού γίνει η δουλειά να κάνει ένα δώρο προς τον κύριο Αυγενάκη και την σύζυγό του.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση, του εκβιαστή με τον οποίο συνομιλεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών τον Μάρτιο του 2017. Έκτοτε ήταν φυγόποινος.
Ο Παπουτσάκης ήταν στην πραγματικότητα η αιτία που καταγράφηκε από τον κοριό της ΕΥΠ η δραστηριότητα του Μπαμπάμτση και οι σχέσεις με τον γραμματέα της ΝΔ. Το Τμήμα Ερευνών του ΣΔΟΕ, είχε εντοπίσει πως ο Παπουτσάκης συνομιλούσε με ομάδα εμπόρων ναρκωτικών, παρέχοντας μάλιστα εξυπηρετήσεις για καθάρισμα υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Μετά από αίτημα στην Εισαγγελία, το τηλέφωνο του Παπουτσάκη μπήκε υπό παρακολούθηση, όπως και αυτό του Μπαμπάμτση.
Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε πως ο Μανώλης Παπουτσάκης , έκανε εμπορία υδροπονικής κάναβης, την οποία καλλιεργούσε η ομάδα του στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας. Επίσης από τις καταγραφές προέκυψε πως ο Παπουτσάκης μαζί με το Μπαμπάμτση και τον Γιάννη Στασινόπουλο, ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση του χρυσού από τα τάματα των πιστών στην Παναγία της Τήνου. Η εταιρεία αυτή η οποία εμφανιζόταν σε όνομα άλλου προσώπου, έπαιρνε τα τιμαλφή από τα τάματα, τα έλιωνε στην Τουρκία και επέστρεφε στην Μητρόπολη της Σύρου πλάκες χρυσού. Όπως παραδέχεται στις συνομιλίες του ο Παπουτσάκης, η εταιρεία αυτή πήρε τη δουλειά φαινομενικά με διαγωνισμό, αλλά στην πραγματικότητα μέσω γνωριμιών του Μπαμπάμτση με τη Μητρόπολη της Σύρου.
Είναι άγνωστο, μέσω ποιας λογικής, η εταιρεία παίρνει τιμαλφή από την Τήνο και επιστρέφει ποσότητες καθαρού χρυσού μέσα από μια αναλογία που δεν έχει καμία βάση. Δηλαδή πώς γίνεται να ζυγίζουν τιμαλφή και στη συνέχεια να συμφωνούν ότι επιστρέφουν ποσότητες καθαρού χρυσού, πριν γίνει οποιαδήποτε ανάλυση που να δικαιολογεί τα συγκεκριμένα νούμερα.
Σε μια από τις συνομιλίες που αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, φαίνεται πως οι τρεις συνέταιροι, παραδέχονται πως η εταιρεία που έχουν παρανόμως κάνει τη διαδικασία. Όταν μάλιστα υπάρχει κάποια στιγμή εμπλοκή στο τελωνεία με την εισαγωγή του καθαρού χρυσού, κινητοποιούνται και δηλώνουν πως συνομιλούν με τον Μητροπολίτη της Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος αναλαμβάνει (με βάση όσα λένε) να τους λύσει το πρόβλημα, έναντι μίζας.
Τόσο ο Παπουτσάκης όσο και οι συνέταιροί του Μπαμπάμτσης και Στασινόπουλος, καταγράφονται να θέλουν να εξοντώσουν τον Βαξεβάνη, μετά μάλιστα από συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο, γιατί με δημοσίευμά στο HOT DOC το Νοέμβριο του 2015, είχε αποκαλύψει τη σχέση της λαθρεμπορίας χρυσού με τη διαχείριση των ταμάτων της Τήνου.
Ο Γιάννης Στασινόπουλος, ο τρίτος των συνεργατών του Μπαμπάμτση, είναι αυτός που διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει σύσσωμη η ΝΔ , με προεξέχοντες τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Λευτέρη Αυγενάκη, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Θάνο Πλεύρη αλλά και την κυρία Λίνα Στουρνάρα. Η νέα εξέλιξη της σύλληψης ενός εμπόρου ναρκωτικών που συγχρωτίζεται μαζί με την παρέα του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί ένα ακόμη θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος σιωπά.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι όσο ποιο πολύ βρώμικοι είναι, τόσο ποιο πολλοί τρέχουν διπλά τους, μπας και τους εξυπηρετήσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...