Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κάτω ρε τα χέρια από τα νεράντζια.


Τι θα πετούν οι πιτσιρικάδες στους Μπάτσους;
Εκατό ευρώ το δέντρο! Τόσα εισπράττει  ιδιωτική εταιρεία για να μαζεύει τα νεράντζια από τους δρόμους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Πρόκειται, αναμφισβήτητα για έναν πρωτότυπο τρόπο να ξοδεύεται 40.000 ευρώ δημόσιο χρήμα.
 Εντυπωσιακό είναι όμως και το σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε η διοίκηση όταν εισηγήθηκε το μέτρο τον περασμένο Φεβρουάριο: «Ο δήμος μας διαθέτει χιλιάδες νεραντζιές στα πεζοδρόμιά του, οι οποίες, λόγω της πλούσιας καρποφορίας τους, ευθύνονται για τη δημιουργία ρύπανσης, εστίες μόλυνσης». Παρακάτω λέει ότι πρέπει να βρεθεί εργολάβος, καθώς διατίθενται μόνο 16 εργαζόμενοι για κηπουρικές εργασίες και δεν προλαβαίνουν να κόψουν τα νεράντζια από 4.450 δέντρα.
Πάντως, εάν στο μέλλον αποφασίσουν και άλλοι δήμοι να πληρώσουν εργολάβο για να απομακρύνει νεράντζια και άλλα ρυπαρά γεννήματα της φύσης, δεν θα χρειάζεται καν να επεξηγούν τον λόγο. Σε διάταξη νομοσχεδίου, αυτού που ονομάστηκε «αναπτυξιακό», προβλέπεται ότι οι δήμοι θα μπορούν να αναθέτουν σε εργολάβους υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού χωρίς να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα όλους σαν κηπουρούς τους διόρισαν στους δήμους. Τι έγιναν;!
Πήραν σύνταξη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...