Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Mητσοτάκουλα άσε τις χάντρες και τα καθρεπτάκια, και κοίτα τι θα κάνεις με τους λάθρο.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας με δηλώσεις του κούνησε και το δάχτυλο στην Ελλάδα και στην ΕΕ καθώς διαμαρτύρονται για «100 μετανάστες».
«Από την αρχή της συριακής κρίσης, ενώ αγκαλιάσαμε τους πρόσφυγες, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία» ως προς το μεταναστευτικό.
«Όταν 100 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν 4 εκατομμύρια» έσπευσε να προσθέσει ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Hurriyet».
«Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται. Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδήλωση για τους νεοεκλεγέντες διοικητές των επαρχιών της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Aπό το 2016 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου, από τις οποίες εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000 και o Χρυσοχοϊδης έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000.
Επίσης προχώρησε στην καταγγελία ότι ιδιώτες γιατροί διευκόλυναν με γνωματεύσεις τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να μην επιστρέφονται στην Τουρκία, αλλά να προωθούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα.  
Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι γιατροί αυτοί έδιναν έγγραφα στους λαθρομετανάστες, τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι έπασχαν από μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες από δαύτους να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε εξάλλου ότι η προηγούμενη νομοθέτηση «οδήγησε σε ένα απροσδιόριστο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι παραμένουν στη χώρα χωρίς νόμιμη αιτία και πάνω από τους μισούς, των οποίων εξετάστηκε η αίτηση, δεν προστατεύονται αλλά αφήνονται σε κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Επίσης, δεν εντοπίζονται από τις αρχές, κατά συνέπεια δεν επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...