Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Κύπρος- Σκόπια. Δυο μέτρα και δύο σταθμά.


Η κυβέρνηση του Μητσοτάκουλα επιχειρεί να «διασκεδάσει» τις άσχημες εντυπώσεις για την μη αποστολή ελληνικών F-16 στην παρέλαση της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στις 1 Οκτωβρίου, διαρρέοντας ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα λόγω της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων».
Όμως σε  εκπομπή  του Alpha Ενημέρωση ειπώθηκε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση η οποία λήφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και ότι δεν δέχθηκε καμία προειδοποίηση και καμία απειλή από την Άγκυρα. 
Λένε λοιπόν από το ΥΠΕΘΑ ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ συμμετέχουν σε εκπαιδευτικούς σχηματισμούς στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων», από τη Θράκη μέχρι την Ρόδο.
Κι όμως είναι ένας λόγος παραπάνω να εντασσόταν η αποστολή τους στην άσκηση «Παρμενίων» και να ήταν μια ολοκληρωμένη εκτέλεση εναέριας υποστήριξης στην Κύπρο.

Άρα η κωμική δικαιολογία που διέρρεαν από το ΥΠΕΘΑ από χθες είναι όχι απλώς έωλη αλλά και επικίνδυνη γιατί δείχνει δειλία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Τουρκία, την ίδια ώρα που αρέσκετε να κάνει τον προστάτη στα...Σκόπια αφού ελληνικά F-16 θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο της "Βόρειας Μακεδονίας".

Τον αποκλειστικό έλεγχο του εναερίου χώρου των Σκοπίων  αναλαμβάνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράφεται τη Δευτέρα το απόγευμα στο Γ΄Σώμα Στρατού από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και "Βόρειας Μακεδονίας".

Η Ελλάδα αναλαμβάνει επί της ουσίας κι όχι στα λόγια την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στις ΝΑΤΟϊκές απαιτήσεις.
Στη συμφωνία προβλέπεται η αναχαίτιση αεροσκαφών που προτίθεται να διενεργήσουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της "Βόρειας Μακεδονίας".


 



 

Άλλοι 284 λαθρομετανάστες  πέρασαν τα ελληνικά σύνορα την Τετάρτη.


Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία μόλις 1.907 λαθρομετανάστες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 λαθρομετανάστες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...