Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Brexit η...brexit


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την έγκριση του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο τη συμφωνία για το Brexit, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του.
Πιο συγκεκριμένα, 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας. Ωστόσο λίγο αργότερα η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνησης.
322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.
Αυτή την ώρα γίνεται η ψηφοφορία για το πρόγραμμα- εξπρές με το οποίο θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση του νομοσχεδίου του Brexit από τη Βουλή, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Αν το καταψηφίσουν οι βουλευτές, μπορούν να φρενάρουν ξανά τα πλάνα του πρωθυπουργού. Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι αν συμβεί αυτό, θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα πιέσει για να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...